Dekhengst gezocht: Tabasco Tari/Little Bar Remedy

Moderators: Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Fotsy

Berichten: 6368
Geregistreerd: 29-04-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-19 19:34

Ik vind ook karakter echt de nummer 1 van mijn wenslijst.

Ben je zeker skippy dat de hengst in se of je merrie bij geboorte wel braaf waren en niet ‘braaf’ gemaakt zijn?

Ik heb namelijk een ervaring die ik wel wil delen.
Ik heb twee arany veulens (GP Mister Dual Jac) uit dezelfde merrie. Echt top paarden. De ene is nu vier jaar en ik rij twee tot drie keer in de week en iedere trainer is zeer onder de indruk van haar. Goed in het hoofd zeggen ze steeds en Will to please. Ze is ook nog mooi van bouw (haar moeder was ook vrij grof gebouwd) en leuk kleur. Al zeg ik het zelf. :o
Had dan vorig jaar een veulen uit magic on Ice, paint hengst. Echt dat veulen was en is nog steeds een monster ondanks zelfde merrie en zelfde opvoeding. Blij dat ik die verkocht heb. Je kan ze wel aanraken en is wel into borstelen maar heel schrikkig. Pfff minste geluid of brute beweging zat ze het dak op. Ook na de 300ste keer hooi over staldeur gooien. :roll:

Kennissen van ons hebben ook een ij rocky steeldust veulen. Merrie is echt een doodbrave merrie, veulen vorig jaar van wimpys little black (hengst is dood ondertussen) ook zo een braaf veulen. Veulen van dit jaar is een draak. Mag je bijna niet aanraken en vindt ze ook helemaal niet leuk. Beentjes vliegen dan graag overal in het rond.
Vind ik toch echt niet aangenaam en opvoeding doet iets maar het zit er in en je krijgt dat er volgens mij nooit echt echt uit.

Zo zie je maar dat het karakter van de hengst een heel grote rol speelt.

Bovendien wil ik ook wel dat ze zeker 5 of zelfs 7 panel negatief zijn. Men merries zijn ook 7panel negatief en dus ook getest op IMM.
Is je merrie getest of heb ik daar overgelezen? :o

Ik ben zelf heel erg aan het zoeken naar een geschikte hengst. Ik wil ze graag eens bezig gezien hebben onder het zadel. Zij het in het echt, zij het op video. Daar zie je al vaak op of ze geïrriteerd lopen of niet.
Dan moeten ze qua bouw ook wel aansluiten op de merrie. Mijn dunalino is ook vrij fijn dus wil iets meer body.
Kleur is voor mij ook altijd mooi meegenomen.
Ik wil een lage kans op een vos veulen want daar lopen er al genoeg van rond en als het nodig moest zijn, krijg je die helaas ook heel moeilijk verkocht. Tblijft wel gokken natuurlijk.

En dan budget en vooral levend veulen garantie.
Ik let erop dat ik levend veulen garantie heb zonder betaling jaar erop. Want ik ga geen 2000 euro betalen en dan de merrie niet drachtig krijgen en jaar erna opnieuw 500 moeten betalen want zo zijn er helaas veel hengsten maar das geen echte levend veulen garantie, vind ik. :D
Plus wil ik ook vers beschikbaar. Is dit je merrie haar eerste veulen dan zou ik zeker kiezen voor een hengst met goed kwaliteit zaad en die vers ter beschikking heeft.
Diepvries is duur en pakt heel moeilijk bij maidens dus je wil niet op einde van de rit, pakken geld kwijt zijn en uiteindelijk geen drachtige merrie. En dit alleen omdat je vastberaden van die hengst een veulen wil. Ga je zo spijt van krijgen en kan je je beter een veulen van die hengst kopen. Veel goedkoper en geslacht en kleur en bouw dat je wil.

Om die reden en omdat ik geen hengst vind met betere kwaliteiten, heb ik voor men dunalino merrie gekozen voor arany. Ik weet hoe zijn veulens zijn want heb er zelf twee lopen van hem.
En ik heb wel graag een knuffelpaard. En een veulen dat niet constant vecht met je. Natuurlijk begrijp me niet verkeerd, karakter hebben ze wel hoor. Maar ze weten wat ze willen en niet willen en zeer zeer slim.

Heb ook dit jaar een veulen van men superjac merrie en een Duitse hengst Twisten Two Step Dr, super blij mee maar das echt een reinerke. Top karakter ook en heel lief.
Wat me dan wel daar opviel is dat de aranyveulens van bij de geboorte rechte benen hadden en correcte voeten en stand. Terwijl deze uit de kreukels moest komen en we zijn stand nu al aan het bijschroeven zijn.

Over het behang en staart zijn volgens mij ook de grootouders van belang. Men arany veulens hebben geen super dikke manen maar ook niet flinterdun, moeders heeft zelf ook niet heel veel staart en manen. Men dunalino heeft wel veel staart en behoorlijk behang maar ik wil ook niet teveel hebben want heel vervelend dat die teugels daar altijd inhangen. :P
Twisten heeft dan wel weer veel behang en staart maar daar kan ik nog niks van zeggen of dat ook effectief doorgeerfd is.

Dus misschien is het ook interessant om andere eigenaars van veulens van je favo hengst aan te spreken en vragen wat zij ervan denken en hoe de veulens zijn.

Veel succes in je zoektocht en ik ben zeer benieuwd naar je uiteindelijke keuze.

Moet en mag ook gezegd worden, wat een pracht merrie heb je zelf. Heel mooi dier.

Blossoms don't compeed one another, they just blooms.
One life, live it.


Fotsy

Berichten: 6368
Geregistreerd: 29-04-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-19 07:53

Eerst en vooral zou ik je merrie dan laten testen want weet niet of de vader 5 panel negatief is. Misschien weet iemand anders dit.

Ben je dan van plan om dressuur matig te rijden of toch western? Want idd gangenwerk is een zwaar min punt in de quarters. Al zeker geen pleasure hengst gebruiken dan. Wel eigenlijk zou je dan meer in de sportpony moeten gaan maar das ook weer eigenaardig misschien.
Ik denk dat je dat echt moeilijk zal vinden. Want als een toptrainer al zegt tegen mij over men paardje, eindelijk eens eentje die soepel loopt met mooie gangen dan wil dit wel zeggen dat dit een zeer slecht punt is in de quarters. Hij ziet er toch vreselijk veel voorbijkomen. En nu ze op wedstrijd in draf moeten binnenkomen, valt het nog meer op. Mijn paardje is wel half quarter.

Tis echt wel bijzonder moeilijk een gezonde quarter te vinden, maar zoals je al zei. Geenenkele is of kan perfect zijn.

Blossoms don't compeed one another, they just blooms.
One life, live it.

Fotsy

Berichten: 6368
Geregistreerd: 29-04-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-19 13:45

Emita schreef:
Naast de hengsten vab Tinniie, ben ik ook erg fan van de ranch/foundation gefokte Flamboyant Quixote. Hij is grullo roan van kleur en geeft ook hele mooie brede nakomelingen :j


Ook fan van idd. Mooie allround hengst.

Blossoms don't compeed one another, they just blooms.
One life, live it.

Fotsy

Berichten: 6368
Geregistreerd: 29-04-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-19 18:39

Idd je goed bevragen op voorhand want is zoals tinniie zegt, eigenaardig als er in België nog geen veulens van lopen.
Ik heb idd vorig jaar eerste keer voorgehad dat ambtenaar-dierenarts die zaad moet verzegelen op 1 mei in vakantie was. Dus geen zaad te krijgen. Hebben ze dan diepvries opgestuurd dat ik gelukkig niet moest betalen maar kost je wel veel extra voor de merrie( scannen om de 6 uur) en toen was ze niet drachtig. Tweede keer zelfde liedje, weer feestdag en geen zaad. Toen had ik geluk dat merrie even wachtte met ovuleren. Ook rekening houden met transportkosten vanuit Duitsland is dat al gauw over de 200 euro.

Blossoms don't compeed one another, they just blooms.
One life, live it.


Fotsy

Berichten: 6368
Geregistreerd: 29-04-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-19 18:19

Al keuze gemaakt? Want seizoen is eigenlijk al aan zen einde nu

Blossoms don't compeed one another, they just blooms.
One life, live it.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers