Westernhoofdstel, welke site/winkel?

Moderators: Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

superpony
Berichten: 17737
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Westernhoofdstel, welke site/winkel?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 16:51

Je kan een saai hoofdstel zelf opleuken met conchos.

Split reins zijn veiliger als je met knop rijdt. Er zijn wel gesloten teugels western te vinden, maar die zijn extra lang en hebben meestal slobber bars.

Alleen goedkope kwaliteit heeft setjes hoofdstel met teugels, maar geloof me, daar wordt je echt niet vrolijk van. Dat is geperst leer dat breekt en snel uitdroogt. Zonde van je geld. Bij western koop je nou eenmaal alles los. Je moet bijv ook je kinriempje los kopen, maar is wel belangrijk. Maar elke shop met hoofdstellen, heeft ook teugels. Een beetje fijne harnas leather teugels kosten zo een 50/80 euro. Maar dan heb je geen spul dat snel breekt.


superpony
Berichten: 17737
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 23:23

Petrichor schreef:
Ik zag inderdaad dat Agradi heel veel keuze heeft, maar het is zo goedkoop dat ik mij afvraag of dat wel wat is? Ik wil namelijk geen risico's lopen dat er iets breekt. Ik kan namelijk zomaar een heel stuk rijden en mij diep in het bos bevinden.

En dit https://m.kramer.nl/Paard/Westernpaarde ... tel-Pearls hoofdstel vind ik ook heel gaaf, iets duurder dan Agradi goedkoper dan bij een westernshop hoe zal het zitten met de kwaliteit?


Dan moet je echt bij een goede shop bestellen of gaan kijken ( laatste is ook echt veel leuker! ) Als jij in het bos rijdt, wil je echt geen geperste troep. Dat soort hoofdstelletjes kunnen beter ook geen regen hebben. Hoe goed je ook smeert met olie, het blijft slechte kwaliteit.
Je kan zoveel leuke conchos kopen om een saai hoofdstel leuker te maken....Ik zou iets op leer kleur zoeken en dat dan opleuken.

Cowgirlstore
Paard en Naald
Euro Horse
Arthur

Zijn shops die je ook wel op wedstrijden tegen kan komen bijv. Maar Arthur is wel de leukste om te gaan shoppen. Je gaat alleen blut en dat is weer jammer :o ;)

superpony
Berichten: 17737
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Westernhoofdstel, welke site/winkel?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-18 23:41

Ik rij nooit met klips, dat is echt bloedirritant voor het paard en verstoord de communicatie. heel veel mensen rijden ermee en zullen zeggen dat het niet uitmaakt, maar geloof me, voor je paard maakt het echt wel uit. Voor een snaffle bit zijn slobber bars veel fijner, ook voor de inwerking.

Als je wat langer western rijdt, ga je vanzelf wel wat hoofdstellen verzamelen. Meestal begin je met ene gewoon hoofdstel met een snaffle. Als je overstapt op een ander bit, koop je meestal ook een nieuw hoofdstel. Sowieso zie je bij shanks natuurlijk meer one or two ear hoofdstelletjes, dus dan kies je die bij dergelijke bitten.

Eigenlijk koop ik altijd de teugels van Arthur, maar mn man en ik hebben verschillende voorkeuren, dus hij heeft hoofdstellen met dikkere teugels en ik met dunnere.

Heb vorig jaar fijne vaste touwteugels gekocht bij de christmas sale bij Arthur, waren maar 20 euro geloof ik.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers