Is er ook een gratis online cursus van trainen vanaf de gron

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Eileen_

Berichten: 4564
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-18 12:08

troi schreef:
Parelli zijn 7 games kan je via internet wel doen. Theorie vanaf sites en dan youtube filmpjes zoeken als voorbeeld. Moet je zelf wel wat tijd insteken om het uit te zoeken. Overigens zijn die nog steeds de basis voor bijna alle ‘hippe’ en dure programma’s.

Hoezo is Parelli de basis van alle hippe en dure programma's? Parelli is absoluut niet degene die er mee begonnen is. Ray Hunt bijv was nog veel eerder, dat was ook de mentor van Parelli. Enige reden waarom Parelli hier zo bekend is, is omdat hij een goede zakenman is. Hij weet hoe hij mensen op een slimme manier kan overtuigen. Carrot stick, 7 games, savvy dat klinkt allemaal heel leuk en positief. Dat trekt mensen aan.. Parelli heeft zeker goede dingen in zijn methode (net als elke horseman), maar ik ben geen fan. Hij zelf is echt een l*l (dit heb ik met eigen ogen gezien) en als je hem live aan het werk ziet, dan overbluft hij de paarden in plaats van dat hij ze in rust laat nadenken. Hij is imo veel te veel op show gericht ipv het leven van het paard verbeteren.

TS, mijn tip is om op youtube zo veel mogelijk filmpjes op te zoeken en daar van te leren! Sommige horsemen hebben ook proefperiodes waar je voor bijv een week onbeperkt filmpjes kan bekijken. Ik weet toevallig dat Warwick Schiller dit ook heeft.
Enkele namen van horsemen:
Buck Brannaman, Warwick Schiller, Jonathan Field, Monty Roberts, Mark Rashid, Doug Mills (en zijn zoon Kade Mills), Glenn Stewart, Stacy Westfall, Steve Rother, Clinton Anderson

Ik ben zeker niet fan van iedereen, maar ik ben wel van mening dat er van elke methode iets te leren valt. Clinton Anderson is bijvoorbeeld soms wat agressief maar heeft ook wel weer erg goede dingen. Parelli en Monty Roberts hetzelfde. Het is gewoon erg belangrijk dat je zo veel mogelijk bekijkt, doet en probeert zodat je je eigen stijl kunt ontwikkelen. Ook al zijn er zo veel methodes, het gaat allemaal om pressure release, leiderschap, vertrouwen etc.

Een andere aanrader is Feather Light horsemanship! Zij woont in Gelderland en is ontzettend goed. Ze geeft ook vaak clinics/ open trainingen. Wel betaald, maar als beginner is dat het zeker wel waard.


Eileen_

Berichten: 4564
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 18:55

Peetstap schreef:
Eileen: jou mening over de cowboy parry :j , daar maak je geen vrienden mee op bokkie....

Maar fijn dat je kritisch bent, ikzelf herken ook veel dingen erin die overgoten zijn met een commerciële saus, maar tja die man moet zijn broodbeleg ook ergens mee verdienen.
En hij is echt niet de enigste die simpele basis paardentaal in een mooi jasje en hapklaar iets aanbied, uiteraard tegen betaling al dan niet in termijnen :))

Alleen hou vaak toch maar weiselijk mijn mond erover, in paardenland trap je snel op tere voetjes....

Wie/ wat is cowboy Parry? :+ bedoel je daarmee Parelli? Ik heb genoeg vrienden op bokt en ben niet bang voor kritiek op mijn visie :D Het is altijd 50/50, sommigen vinden het geweldig en vragen mij regelmatig om advies/ les en anderen vinden het niks. Prima toch, het is maar wat je zelf wil en wat je zelf fijn vindt werken.
Ik heb eigen ervaring met Parelli (ik heb hem gezien bij Mane Event in Red Deer Canada en ik ken mensen die clinics van hem hebben gehad, waar hij ook geen lieverdje was) en daarom kan ik veel beter door die man heenkijken. Nogmaals, hij heeft er zeker goede dingen er tussen zitten hoor! Maar inderdaad, kritisch zijn is gewoon super belangrijk in de paardenwereld in plaats van alles klakkeloos overnemen :j Niet alleen bij Parelli, maar bij alle methoden en visies.

Ik krijg trouwens super veel kritiek op mijn manier van trainen, puur omdat het in Nederland niet bekend is. Kreeg regelmatig de vraag of ik nou al op het paard had gezeten die ik aan het beleren ben, dat het allemaal zo lang duurt. Paard vertelt mij dat ze er nog niet klaar voor is (lichamelijk én mentaal) dus dan luister ik naar het paard, niet naar de mensen. Zat ik er voor de eerste keer op met touwhalster ipv hoofdstel, is dit ook zeer gevaarlijk en onverantwoordelijk. Echter weet ik waar ik mee bezig ben; het paard kent dit juist erg goed door al het grondwerk dat er aan vooraf ging en daardoor is het dus eerlijker én veiliger. Kritiek blijf ik houden zolang de horsemanship-manier niet bekend is in dit land :D


Eileen_

Berichten: 4564
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 19:26

Nee dat is waarschijnlijk Eilleen333 op bokt, ik weet toevallig dat zij naar die ranch met die methode is gegaan. Onze boktnamen lijken veel op elkaar :D
Ik vind het vooral heel grappig om te zien hoe erg nederland achterloopt met het trainen van 'the mind and the mindset' terwijl Canada/ Amerika juist weer achterloopt met het trainen van het lichaam :+


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Rainer en 5 bezoekers