Regels en Richtlijnen [OV] Opsporing Verzocht

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Moderators

Berichten: 109
Geregistreerd: 13-03-18

Regels en Richtlijnen [OV] Opsporing Verzocht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-17 10:58

Welkom op [OV] Opsporing Verzocht

Motivatie en toelichting op het forum
In dit forum kun je een topic openen als je op zoek bent naar een paard wat van jou is of was, of je kunt een oproep plaatsen om een een vorige eigenaar van je huidige paard te zoeken. Let op. Om dit forum zo overzichtelijk mogelijk te houden, gelden er een aantal extra regels. Lees deze hieronder goed door.

Richtlijnen voor het openen van een topic
 • Zorg voor een duidelijke titel. Plaats vooraan de tag: je gebruikt de tag [PG] (Paard Gezocht) voor als je een paard zoekt. De tag [EG] (Eigenaar Gezocht) voor als je een vorige eigenaar zoekt van jouw paard. De tag [Gestolen] of de tag [Vermist].
  Daarnaast zet je de leeftijd van het dier op dit moment, de kleur en het geslacht. Bijvoorbeeld:
  * [PG] : Speedy, 9-jarige bruine merrie.
  * [EG] : Juanita, 12-jarige voskleurige welsh-pony.
  * [Gestolen] : Speedy 9- jarige bruine merrie.
  * [Vermist] : Juanita, 12 jarige voskleurige welsh pony.
 • Zorg ernaast voor dat je zo duidelijk mogelijk je gegevens opschrijft van wat je al weet en wat je vermoedt. Foto's of mogelijke handelaren waar het dier geweest kan zijn kan je ook aangeven. Denk eraan, hoe duidelijker je topic, hoe meer kans van slagen.

Vaste regels
 • Zorg voor een duidelijke titel die begint met een tag.
 • Plaats maximaal 15 foto's van het dier zichtbaar, de rest kun je er als link bijplaatsen.
 • Updates plaats je in het originele topic, open hiervoor geen nieuw topic.
 • Je mag een keer per maand je topic omhooghalen door een reactie te plaatsen, het topic mag omhoog geschopt worden een maand nadat de laatste reactie in het topic is geplaatst. Dit mag altijd, ook bij zeer oude topics. Open dus geen nieuw topic.
 • Het is toegestaan om een topic te openen om informatie te vragen over het verleden van een manege of lease/verzorgpaard/pony. Hiervoor geldt wel dat je toestemming moet hebben van de eigenaar van het paard of de pony. Dit dien je te melden in je beginpost. Topics over manege of lease/verzorgpaarden/pony's die niet aan de toestemming regel voldoen worden verwijderd.
 • Een topic met de vraag voor informatie over een paard wat niet van jouw is maar wat je wellicht wilt kopen is alleen toegestaan indien je toestemming hebt van de huidige eigenaar van het paard om zo'n topic op OV te plaatsen, dit dien je ook duidelijk in je openingspost aan te geven.
 • Je mag op OV alleen reageren met serieuze tips of aanwijzingen als je het paard denkt te kennen en weet waar het paard zich nu bevindt en of reacties geven die (kunnen) leiden tot het opsporen van het paard. Andere reacties zullen worden verwijderd.
 • Wanneer een (vorige) eigenaar of paard/pony gevonden is zal het topic voorzien worden van een slotje zodat er een duidelijk overzicht blijft.

Centrale topics en andere nuttige links
Als je paard vermist c.q. gestolen is dan kun je een link plaatsen in dit topic:

De gestolen/vermist functie van OV is niet bedoeld voor opsporingsberichten die te maken hebben met prive - aangelegenheden zoals relaties, stalling etc.etc. en het is alleen bedoeld voor paarden waarvan een reƫel vermoeden bestaat dat ze gestolen c.q vermist zijn.

Zo gewenst kan er een verzoek bij een van de moderators neergelegd worden voor plaatsing op de Bokt facebook. Dit verzoek zal dan bekeken worden.
Bedankt voor het lezen van dit topic. Meer informatie is te vinden in de Help. Wil je contact opnemen met een moderator van dit forum dan kun je terecht bij:
- Apple
- C_arola
- Coby
- Dyonne
- Nicole288
- Pistasche
Laatst bijgewerkt door Nicole288 op 05-11-20 00:09, in het totaal 5 keer bewerkt
Reden: Check 04/11/2020


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker