Bokt.nl • Lymfedrainage of detox kuur?
Pagina 1 van de 1

Lymfedrainage of detox kuur?

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-09-20 21:53
door megasuus
Lymfedrainage en een detox kuur zijn beide voor het afvoeren van afvalstoffen en worden beide aangeraden tegen zomereczeem. Maar wat werkt het beste? Is een eenmalige lymfedrainage behandeling voldoende of kan dat niet op tegen een detox kuur van enkele weken? Of zou je allebei moeten doen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-09-20 22:27
door Juut
MLD is geen wondermidel, met 1 x ben je er niet... Los daarvan: een mld-masseur kijkt met je mee naar het management, wat kan hierin verbeteren om je paard te helpen? Voer is hierin een groot punt, maar ook huisvesting en beweging.
Detox-kuur duurt wat langer, richt zich specifiek op lever en nieren. En is zeer zeker ook geen wondermiddel. Het kan echter wel degelijk helpen de piek van klachten af te halen. Het kan ook juist de boel verergeren omdat het lichaam al te zwaar belast is.

Beiden doen is niet per definitie verkeerd, het gaat alleen wel om timing. Beiden vragen wat van het lichaam, actie in afvoer. Beiden tegelijk starten kan daardoor teveel van het goede zijn.

Het is dus goed kijken naar je paard. Wat zijn de klachten, en op welk management wordt hij nu gehouden? Zou je open staan voor adviezen? En het is ook kijken naar budget. Want met 1 massage ben je er niet, en waarschijnlijk met 3 ook nog niet. De detox is dan een goedkopere optie, maar je kunt je afvragen of dit geen uitstel is van...