Paard op stal met outdoordeken? Kan dit? Wat betekent 600D?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Heleennn

Berichten: 6167
Geregistreerd: 21-11-11

Paard op stal met outdoordeken? Kan dit? Wat betekent 600D?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-17 12:16

Hoi allemaal,

Ik ben al druk aan het inkopen voor aanstaande winter en kwam een aantal leuke dekens tegen in de solden. Gezien ik geen tijd wil verspillen met het constant wisselen van dekens als ik mijn paard op de paddock wil zetten ben ik op zoek naar een waterdichte deken van zo'n 200 gram, ik scheer mijn paard dus moet het warm genoeg zijn. Vorige winter had ik een super fijne pagony deken maar helaas niet waterdicht. Dus heb ik een 100gr deken van Harry's Horse aangeschaft maar die blijft niet zo mooi liggen vind ik, verder wel prima waterdicht. Kan ik in deze situatie best shoppen voor een outdoordeken? Of zijn deze dekens niet gemaakt om mee op stal te staan? Ik zie niet echt in waarom het niet zou kunnen, maar gezien er een onderscheid tussen staldekens en outdoordekens wordt gemaakt vraag ik mij dit toch wel af.

Mijn paard staat gewoon op stal in de winter, maar kan natuurlijk niet met haar pagony staldeken op de natte paddock. Dan is het paard en de deken nat en dat is niet zo lekker in de kou. Ik kwam ook deze deken tegen: https://www.divoza.com/nl/premiere-600d-outdoordeken en vroeg mij af hoeveel gram dit dan is? Ik heb al contact opgenomen met divoza maar nog geen antwoord gehad. 6OOD slaat volgens mij op de stof en niet op het aantal gr van de vulling. Heeft iemand ervaring met de deken?


Heleennn

Berichten: 6167
Geregistreerd: 21-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-17 12:25

Dat zijn wel erg dure dekens om meerdere paarden mee aan te kleden. Ik vind het niet erg aan de hand van temperaturen dekens te wisselen (wat ik sowieso amper doe, mijn paard is in jachtmodel geschoren dus kon vorige winter perfect onder 200gr de hele winter) maar het 4 keer aan en uit doen van een deken om mijn paarden op de paddock te laten is wat me stoort. Bucas lijkt me super fijn, maar niet als je meerdere paarden hebt :+


Heleennn

Berichten: 6167
Geregistreerd: 21-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-17 12:27

__denise schreef:
De D staat voor Denier. Dat staat voor de sterkte van de stof. 600 is minder sterk dan bijv. 1000. Voor een paard op stal en paddock is 600 voldoende.
Ik vraag me af of 200gr voor een (deels) geschoren niet te weinig is. Mijne heeft afgelopen winter onder 200 gestaan en dat is echt een teddybeer geworden.

Onze tinker is een koukleum (ook al 21 jaar) en krijgt dus 300 gr op. Maar mijn merrie heeft het eerder te warm dan te koud. Ze heeft vorige winter enkel met 200 gr gestaan. Bij warmer weer met 100 gr. Het patroon bleef tot maart/april duidelijk zichtbaar (is in oktober geschoren) dus ik denk niet dat ze het koud heeft gehad.

Ik wacht ondertussen op Divoza, ze hebben contact met me opgenomen en zoeken het even voor me op. Ze staan op zich altijd met z'n tweetjes op de paddock en doen ook niet heel gek ofzo. Maar is 600D dan wel stevig genoeg tijdens het rollen en dergelijken?

Heleennn

Berichten: 6167
Geregistreerd: 21-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-17 13:42

De deken in het linkje in de OP is helaas O gr. Dat wordt hem dus ook niet ongeacht of hij 600 of 1000D is... Ik zag een erg leuke Harrys Horse maar die is met vaste nek. Zoveel dekens op de markt en geen enkele die voldoet :')


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers