Brabant en Limburg opgestapt uit vergadering KNHS

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Brabant en Limburg opgestapt uit vergadering KNHS

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-03 12:47 Tip de Nieuwsredactie

www.dehoefslag.nl
www.dehoefslag.nl

Brabant en Limburg opgestapt uit vergadering KNHS wedstrijdplatfom

Een dik jaar geleden fuseerden een groot aantal paardensportorganisaties in de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Zo'n fusie vraagt geven en nemen. Dat lukt niet altijd. Woensdagavond 22 januari zijn de vijf vertegenwoordigers van de regio's Noord Brabant en Limburg opgestapt uit de vergadering van het KNHS wedstrijdplatform.

Met deze protestactie wilden de Brabanders en Limburgers een daad stellen. Er is geen sprake van afscheiding of iets dergelijks. In de volgende vergadering schuiven ze gewoon weer aan.

Het wedstrijdplatform bestaat uit 19 ledenraadsleden en heeft een adviserende taak naar de ledenraad met betrekking tot de organisatie van basiswedstrijden. Breekpunt was dat pas vanaf 1 mei maximaal vier selectiewedstrijden voor de kampioenschappen georganiseerd mogen worden. Voorzitter KNHS regio Brabant de heer Cees van Etten: 'Vanwege het grote aantal combinaties (10.500) in onze regio is een dergelijke selectie voor ons onwerkbaar. Andere regio's zijn veel kleiner. Er wordt structureel onvoldoende rekening met onze wensen gehouden. Dat laatste speelt al veel langer en geldt ook voor Limburg.' In de vergadering werd voorbijgegaan aan een brief van beide regiobesturen waarin een groot aantal grieven kenbaar gemaakt werden. Deze brief zou te laat ingediend zijn. In de brief wordt geappelleerd aan het grote gevoel van ontevredenheid bij zowel ruiters als bestuurders: 'Men voelt zich genomen, heeft geen vertrouwen meer in de overkoepelende organisatie, heeft ondanks de grote inzet van personeelsleden van de KNHS ernstige bedenkingen bij het functioneren van deze mensen binnen hun functies, en voelt zich niet serieus genomen.' Verderop in de brief: 'Kortom, de basissport ruiters en functionarissen binnen de KNHS regio's Noord Brabant en Limburg komen in opstand.' Als knelpunten worden ondermeer genoemd de gebrekkige informatievoorziening en het onbenut laten, verwaarlozen en slecht exploiteren van het KNHS Centrum in Wanroij.

KNHS directeur Co Berendsen: 'Wat het Centrum in Wanroij betreft is inmiddels een werkgroep opgericht. Na het wegvallen van de NKB activiteiten is er inderdaad een gat gevallen, maar daar wordt aan gewerkt. De selectieprocedure is voor alle ruiters in het hele land gelijk. Dat besluit is democratisch genomen. Daarin legt een minderheid het nu eenmaal af. Dat is in feite het onderliggende probleem. De oude NKB leverde grofweg 1/3 van de leden in de nieuwe KNHS. Die verhouding tekent zich binnen de nieuwe KNHS ook af op bestuurlijk gebied. Brabant en Limburg moeten vaak bakzeil halen en voelen zich tekort gedaan op punten die al voor de fusie besproken zijn. Oud NKB voorzitter Krabbenborg is destijds alle kringen langs gegaan met het fusieverhaal en heeft overal instemming gekregen. Juist op de toen al als knelpunten aangemerkte punten komen Brabant en Limburg steeds terug en krijgen ze niet hun zin.' De kritiek op het functioneren van het KNHS personeel noemt Berendsen een messteek in de rug: 'Er moest het eerste jaar na de fusie gigantisch veel werk verzet worden om de sport door te kunnen laten gaan, waarbij we te maken hadden met heel veel partijen. Het was hectisch met veel functieveranderingen en nieuwe mensen.'© De Hoefslag, publicatie uitsluitend met bronvermelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ailill, bicci, Eleanne16, Kendra, minouesmee, Nieuwsredactie, xJolijn en 24 bezoekers