Vader en zoon Raijmakers in de cel na handgemeen

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yootha

Berichten: 6458
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Vader en zoon Raijmakers in de cel na handgemeen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-03 14:45 Tip de Nieuwsredactie

Bron: www.stegen.net

NHP/GPD, 13-01-2003

GOES
Piet Raymakers en zijn zoon Piet junior zijn zaterdagochtend na afloop van het ruiterbal van Indoor Zeeland in Goes aangehouden op verdenking van mishandeling.

Dat gebeurde na een handgemeen met enkele vrouwen waarbij één van hen zodanig ten val kwam dat ze in bewusteloze toestand naar het ziekenhuis werd vervoerd. Een andere vrouw liep een gekneusde kaak op. Beiden hebben aangifte gedaan. De schermutselingen ontstonden toen de vrouwen na afloop van het bal naar huis wilden. Nog voor ze in de auto konden stappen, had een stel ruiters echter hun plaats ingenomen. Op Raymakers na verlieten ze de auto. De oud-olympisch kampioen weigerde uit te stappen en vroeg de bestuurster of ze hem naar zijn hotel wilde brengen.

Dat pikten de vrouwen niet. Het portier aan Raymakers` zijde werd met veel verbaal geweld open- en dichtgetrokken en vervoklgens ging het er ook fysiek fors aan toe, waarbij de zoon van de vermaarde ruiter zich ook in het gevecht stortte. De bestuurster van de auto zei de oorzaak van de ellende te kennen. ,,Ze hadden allemaal een flinke slok op. Niet alleen de ruiters, ook de meisjes." En Raymakers: ,,Ik ben stom geweest. Maar goed, weer een les voor later."


manzano

Berichten: 18044
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-03 20:25

Yootha schreef:
. En Raymakers: ,,Ik ben stom geweest. Maar goed, weer een les voor later."


Lekker makkelijk gezegd!!! Grapig eigenlijk, dit is eigenlijk iets wat heel vaak voorkomt, maar nu het een bekender iemand is, wordt het meteen openbaar.

manzano

Berichten: 18044
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-03 20:27

Maar waar staat nou eigenlijk dat ze in de cel zaten?

Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-03 12:19

Hier het Zeeuwse verhaal:

Artikel uit Provinciale Zeeuwse Courant van 13-01-2003

Vader en zoon Raymakers even achter de tralies

GOES - Het paardensportevenement Indoor Zeeland is in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsierd door een incident met vader en zoon Raymakers uit Asten. De springruiters belandden in de cel nadat bij een worsteling bij de Zeelandhallen een negentienjarige vrouw uit Oosterland bewusteloos naar het ziekenhuis was afgevoerd.


Piet Raymakers (46) en zijn zoon Piet junior (20) hadden een handgemeen met enkele jonge vrouwen na afloop van het traditionele ruiterbal van Indoor Zeeland. Enkele vrouwen wilden zich naar huis laten brengen door hun vriendin Maruja Speelman. Nog voor ze de kans kregen in de auto te stappen, had een stel ruiters hun plaats ingenomen.
De oud-olympisch kampioen weigerde als enige uit te stappen en dat pikten de vrouwen niet. Raymakers werd uit de auto gesleurd. Het was het sein voor Piet junior zijn vader te hulp te schieten. Een van de meisjes viel tijdens het handgemeen zo ongelukkig dat ze bewusteloos naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie arresteerde daarop vader en zoon.
Ze werden overgebracht naar het politiebureau in Goes en daarna naar Torentijd in Middelburg.

Zaterdagmiddag werden vader en zoon in vrijheid gesteld. Omdat de paarden inmiddels naar Asten waren vervoerd, kon Raymakers senior niet meer aan de hoofdrubriek van Indoor Zeeland deelnemen.

Bij zijn terugkeer in Goes zei Raymakers senior dat hij zich weinig kon herinneren van het voorval. ,,Stom natuurlijk. Ik had gewoon uit die auto moeten stappen toen me dat gevraagd werd. Een les voor later``, sprak hij schuldbewust. Hij zei snel contact te zullen zoeken met het meisje dat ongelukkig op de stenen belandde. Ze is inmiddels weer thuis.
Speelman zei in aanwezigheid van Raymakers wel enig idee te hebben wat de oorzaak was van alle ellende. ,,Ze hadden allemaal flink gedronken. Niet alleen de ruiters, ook de vrouwen. Was iedereen nuchter geweest, dan was dit nooit gebeurd.``

Piet Raymakers won op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona goud met de Nederlandse ploeg en zilver bij de individuele springwedstrijd.

Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elinetjee18, Kiwi64, PimxBotje, Svadilfari1 en 24 bezoekers