Dressuur domineert Jumping Indoor Maastricht

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34646
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Dressuur domineert Jumping Indoor Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-02 20:28 Tip de Nieuwsredactie

Dressuur domineert Jumping Indoor Maastricht
http://www.brabantsdagblad.nl/regioportal/BD/1,2622,3955-Zoekeninhetarchief-Zoeken!Innieuws!__1340458_,00.html?ArchiefID=1340458Door Annemiek Steenbekkers

Woensdag 27 november 2002 - MAASTRICHT - De springruiters moeten dit jaar pas op de plaats maken tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM), dat van 6 tot en met 8 december in het MECC de vijftiende editie beleeft. De wereldbekerwedstrijd dressuur - een primeur in Maastricht - staat voorop en doet een flinke greep in de prijzenpot. Als goedmakertje' mogen de springruiters zich uitleven op een nieuwe bodem, toch ook nog altijd goed voor een extra investering van 70.000 euro.

Met het binnenhalen van de wereldbeker dressuur telt JIM internationaal pas echt mee. De erkenning voor het indoorevenement, dat een grote vernieuwingsdrang kent, is er heus wel maar dat kan niet tippen aan de status van wereldbekerwedstrijd. Die eer is behalve voor JIM ook voor Indoor Brabant in Den Bosch weggelegd. Jumping Amsterdam viel om financiële redenen af. "Het is momenteel heel magertjes voor de organisatoren van internationale concoursen. Overal hapert de sponsoring", vertelt Peter Bollen, sportdirecteur van JIM. "JIM vergaat het goed, ook omdat organisator BCM budgetten vaststelt en daar niet van afwijkt. Een wereldbeker geeft ons extra uitstraling."

Tweede paard
Om de deelnemers aan de wereldbeker tegemoet te komen, heeft JIM een compleet dressuurprogramma in elkaar gezet. "We beginnen al op donderdag, zodat de ruiters die in de wereldbeker starten ook een tweede paard mee kunnen nemen om ervaring op te laten doen." De wereldbeker bestaat uit twee onderdelen: de Grand Prix op vrijdagmiddag en de Kür op muziek op zondagochtend. De Grand Prix is er alleen om de startvolgorde voor zondag te bepalen. De twaalf besten van vrijdag verschijnen op zondag in omgekeerde volgorde in de ring. In de Kür zijn de wereldbekerpunten te vergeven. Alhoewel ze op de voorlopige deelnemerslijst staat voor de wereldbekerwedstrijd, is Coby van Baalen slechts als toeschouwer aanwezig. Na justitieel getouwtrek met de eigenaren van Olympic Ferro heeft de dressuuramazone de dekhengst weer op stal staan in Brakel, maar beide partijen moeten nog altijd tot overeenstemming komen. "Ik heb alleen nog maar gestapt met Ferro en ben nog niet in training. Ferro is veterinair onderzocht - de uitslag volgt een dezer dagen - maar ik wil wachten met de concoursen, totdat we er uit zijn." Dochter Marlies van Baalen komt wel in actie, evenals Anky van Grunsven, Ellen Bontje, Gonnelien Rothenberger en de Duitsen Heike Kemmer en Ingrid Klimke.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dees_daan en 11 bezoekers