Vijfde KNHS Trainersseminar op 11 januari 2003!

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Vijfde KNHS Trainersseminar op 11 januari 2003!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-02 21:57 Tip de Nieuwsredactie

Vijfde KNHS Trainersseminar op 11 januari 2003!
De opleidingsbehoefte op gespecialiseerd dressuurgebied is groot in Nederland. Niet alleen bij ruiters die in de gespecialiseerde wedstrijdsport uitkomen, maar zeker ook bij ruiters en instructeurs die in de basiswedstrijdsport rijden en lesgeven.

Daarom vindt op zaterdag 11 januari 2003 alweer het vijfde KNHS-Trainersseminar plaats in Ermelo. Het seminar is bedoeld voor basisinstructeurs (al dan niet-gediplomeerd) die daadwerkelijk actief zijn met lesgeven in de basis. Een voltooide ORUN-opleiding is niet verplicht, het lidmaatschap van de KNHS wel.

Het seminar staat onder leiding van instructeur Johan Hamminga, hoofd instructie van de ORUN-instructeursopleidingen op het KNHS-centrum Ermelo. Nederlands dressuurkampioene Ellen Bontje is deze keer gastdocente. Het thema dit lustrumjaar is: "De zuivere takt van de bewegingen". Ellen Bontje wil dit thema graag verbinden aan één van haar stokpaardjes: het nut van deugdelijk loswerken, zowel in de training, als op de wedstrijden.

In eerdere jaren zijn achtereenvolgens Jürgen Koschel, Bert Rutten, Henk van Bergen en Johann Hinnemann gastdocent geweest. Net als vorig jaar zal uitsluitend praktisch worden gewerkt in de rijbaan met ‘levend studiemateriaal’, waaronder pony’s, met alle herkenbare problemen en eigenschappen vandien. Voorgaande jaren werd vanwege de grote toestroom steeds een stop gehanteerd en moesten er deelnemers teleurgesteld worden. Omdat er dit jaar vanwege de puur praktische invulling meer ruimte is, hoopt de KNHS alle belangstellenden een plaats te kunnen bieden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, debberley en 20 bezoekers