zware storm

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jen

Berichten: 2890
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Eindhoven

zware storm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 13:25 Tip de Nieuwsredactie

Bron:http://www.eindhovensdagblad.nl/regioportal/ED/0,2622,1501-Voorpagina__1293750_,00.html

Storm geselt Nederland
Maandag 28 oktober, EINDHOVEN - Het openbare leven in Nederland is gisteren vrijwel volledig lamgelegd door de zwaarste storm van de afgelopen twaalf jaar. De zuidwesterstorm, die aan de kust windkracht twaalf bereikte, heeft aan zeker zes mensen het leven gekost. Er wordt gerekend op miljoenen euro's schade. In deze regio woedde windkracht negen.

Afbeelding
De storm veroorzaakte gisteren ook dierenleed. De dertienjarige ruin Apollo uit Westerhoven werd vol tegen het hoofd geraakt door een boom.
(Foto Paul van Woerkum)


Politie en brandweer werden overspoeld door meldingen van stormschade, zo'n vijftienhonderd in totaal. Op aandringen van Eindhovens loco-burgemeester A. Pastoor werd groot alarm geslagen voor heel Zuidoost-Brabant. Dat betekende onder meer dat alle brandweerlieden in de regio werden opgeroepen. In totaal waren gisteren driehonderd beroeps in touw.
In het hele land raakten tientallen mensen gewond door rondvliegende voorwerpen en vallende takken en bomen. In deze regio werd een wandelaar in Asten-Heusden geraakt door een afgebroken tak.
Enkele surfers en duikers in de kuststreek raakten vermist, net als wandelaars, die zich te dicht in de buurt van de ontketende zee waagden. Het KNMI nam langs de Noordzeekust windvlagen van meer dan honderddertig kilometer per uur waar. In Vlissingen werd zelfs een windvlaag van 144 kilometer per uur gemeten. Na zeven uur gisteravond nam de storm in kracht af.

Afgezet

Het wegverkeer had veel hinder van het slechte weer. Delen van snelwegen werden afgezet omdat bomen op de weg waren neergekomen. De A16 (Breda-Rotterdam) werd ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht in zuidelijke richting afgesloten, omdat delen van een tankstation los dreigden te laten.
De politie had aan het begin van de middag het publiek geadviseerd om toch vooral thuis te blijven. Die raad werd goeddeels opgevolgd. Alleen op sommige plekken, zoals de wegen die leiden naar de stranden van Scheveningen, moesten door de politie worden afgezet. 'Ramptoeristen' trokken naar plekken waar ze de storm in volle kracht konden zien, zoals op de Zeelandbrug en de Erasmusbrug in Rotterdam.

Vertragingen

Het luchtverkeer liep ernstige vertragingen op door de storm. Op Schiphol werd urenlang slechts één baan gebruikt om op te starten en te landen, normaal gesproken zijn drie banen in gebruik. Dit betekende dat per uur twintig toestellen konden vertrekken en twintig vliegtuigen landen, aldus een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding. De KLM annuleerde vijftig vluchten.
Op tientallen plaatsen werden woningen ontruimd nadat bomen op de daken waren gevallen. Drie asielzoekerscentra, in Leusden, Zutphen en Gorinchem moesten worden ontruimd omdat ook daar de daken waren bezweken. Het Centraal Station in Amsterdam werd gistermiddag ook voor alle publiek en verkeer afgesloten. Daarbij werd ME ingezet. Diverse glasplaten van het dak van het station waren naar beneden gevallen. Hierdoor ontstond groot gevaar voor het wachtende publiek.
Verzekeraars ontvingen gisteren al duizenden telefoontjes van mensen en bedrijven die schade lijden door de storm. In de rest van Europa zijn door het slechte weer in totaal zeker vierentwintig doden gevallen.

[/url]


paintgek
Berichten: 174
Geregistreerd: 05-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 23:29

Hoe is het nu met 't paard ?

liberty

Berichten: 17218
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-02 15:14

paintgek schreef:
Hoe is het nu met 't paard ?

die was toch overleden dacht ik Verdrietig

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

jen

Berichten: 2890
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-11-02 12:01

volgens mij hadden ze die in laten slapen omdaat hij niet meer op kon staan ofiets Verward wel heel zielig voor die eigenaren enz.

Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal
nieuwe foto's in profiel
[RIJ-ITP] Winnie 7 weken ohz


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annikoe, Barroco, Gabyy9, Lisanne08, RZDLover, Saintelette, Ziviaantje en 26 bezoekers