Regio raakt hippische topsport kwijt

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Regio raakt hippische topsport kwijt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-02 09:09 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding
zaterdag, 26-10-2002

Afbeelding
Als Jumping Indoor Lisse door zou gaan als concours zonder nationale rubrieken, zullen de Nederlandse topruiters ongetwijfeld ontbreken. Afgelopen januari waren Albert Voorn (rechts), zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen in 2000, en zijn zoon Vincent (te paard) nog op het concours aanwezig.
Foto: Archief


LISSE - Jumping Indoor Lisse (JIL) is het slachtoffer geworden van de hippische kalender. Omdat er in het laatste weekeinde van januari al een nationaal concours in Deurne is, mag Lisse dan geen wedstrijd voor de landelijke (top)ruiters organiseren. Als alternatief een concours voor de 'goedwillende amateur' ziet voorzitter Piet Kramer van de stichting JIL niet zitten. Dan is Jumping Indoor Lisse net zoiets als Indoor Brabant zonder de Duitse topper Ludger Beerbaum en de Noord-Ierse wereldkampioen Dermott Lennon.

Volgens de JIL-voorzitter heeft zijn organisatie ruim op tijd een verzoek ingediend voor het vierde weekeinde van januari, maar kon er desondanks geen oplossing worden gevonden. Deurne kan vanwege de locatie echt niet van datum veranderen. En omdat Deurne eerder was dan Lisse, koos de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond(KNHS) voor het Brabantse concours.

Ook voor Jumping Indoor Lisse is het geen optie naar een andere datum te verhuizen. Het concours was de laatste jaren steeds in het derde weekeinde van januari, maar voor 2003 boden de Bakkerhallen die mogelijkheid niet. ,,Omdat de feestdagen dit jaar raar vallen, schuift de Mechanisatiebeurs, die ook in de Bakkerhallen is, heel ver januari in. Het weekeinde erna is de British Car Show, waardoor wij onvoldoende tijd hebben om op te bouwen. Eens in de vier jaar komt het voor dat Indoor Lisse een weekeinde moet verspringen. Dat was nooit een probleem, omdat voorheen het concours in Deurne niet bestond.''


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 11 bezoekers