Coby van Baalen krijgt paard terug

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Coby van Baalen krijgt paard terug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-02 07:53 Tip de Nieuwsredactie

De Telegraaf 22-10-2002
Afbeelding

DEN BOSCH, dinsdag

Dressuuramazone Coby van Baalen krijgt het paard Ferro terug. De rechtbank in Den Bosch acht het niet bewezen dat de eigenaren van het toppaard, Jan Lammers en Adriaan Goor, de verbintenis hebben opgezegd. Ze moeten Ferro op last van een dwangsom van 50.000 euro per dag direct aan Van Baalen voor de training en deelname aan wedstrijden beschikbaar stellen.
Van Baalen besloot een kort geding aan te spannen na een meningsverschil over het uitbrengen van het paard in dit winterseizoen. De eigenaren wilden het paard niet langer beschikbaar stellen, omdat ze de overeenkomst rond de Olympische Spelen van Sydney zouden hebben beƫindigd. Uit sympathie met de amazone lieten ze Van Baalen met Ferro nog wel starten tot en met de Wereldruiterspelen in september in Jerez, maar eisten het paard daarna op.
De eigenaren stelden niet alleen dat het contract was beƫindigd, ook dat de gezondheidstoestand van Ferro niet langer voor topsport toereikend is. Van Baalen had het paard bij de Wereldruiterspelen wegens een lichte blessure teruggetrokken. De eigenaren hadden als bewijs een verklaring aangedragen van een diergeneeskundig medisch centrum. Maar volgens de rechtbank blijkt hier niet uit dat Ferro in de toekomst niet meer aan wedstrijden kan meedoen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 4leggedmates, annibel, Arlette1991, CharmingS, Fleuribelle, Piekosjj, Renss, Tinkerbello, TurboDi en 21 bezoekers

cron