paard in de sloot

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Letizia

Berichten: 10950
Geregistreerd: 24-04-02

paard in de sloot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-02 18:38 Tip de Nieuwsredactie

Paard in de sloot
door Ron Magnée

MIDDELBURG - Luid applaus steeg gisteren op, zo rond half acht aan de Moeringweg in Middelburg. Na dik een half uur was het de brandweer gelukt een paard uit de sloot te halen.

Tien voor zeven. De brandweer rukt uit. Het doel: een paard dat is gaan pootje baden. Op dat moment zijn er al verschillende toeschouwers die maar met moeite op afstand kunnen worden gehouden. Het paard lijkt zich niet te bekommeren om alle aandacht.
Tien over zeven. Inmiddels is de brandweer met vier wagens aanwezig. Kikvorsmannen
springen in het water en maken met touw en brandweerslangen een grote cirkel om het paard. Langzaam verkleinen ze de cirkel. Heel even lijkt het of het paard zijn vrijheid opgeeft, dan steigert hij en loopt weg van zijn belagers, richting het massaal aanwezige publiek. Het dier kijkt schalks naar de fotografen die inmiddels zijn gearriveerd. De fototoestellen flitsen en het dier laat het zich allemaal welgevallen. Daarna waadt hij verder, achtervolgd door een kluwen brandweerlieden, politieagenten en boeren.
Kwart over zeven. De duikers kiezen nu voor een andere strategie. Met sussende geluidjes probeert een van hen het dier gerust te stellen. Het lijkt te lukken. Heel voorzichtig komt een ander met een halster door het water gewaad. Maar de kikvorsman is waarschijnlijk geen paardenkenner. Het halster zit verkeerd. Vanaf de kant roept de eigenaar hoe het wel moet. De kikvorsman volgt de instructies op, de eigenaar werpt een touw toe dat aan het halster wordt vastgemaakt. Het is tijd om het dier uit het water te hijsen. Tien voor half acht. Vijf man gaan aan het touw hangen en zetten zich schrap. Een van de duikers geeft het dier een pets op z`n kont, maar het paard laat zich niet intimideren.
Vijf voor half acht. Inmiddels wordt het donker. Het touw staat nog steeds strak. De duikers leggen een brandweerslang om de kont van het paard. Nogmaals geeft iedereen volle kracht. Dan wordt het dier uit het water gehesen. Het publiek reageert met applaus. Voor de brandweerlieden, de duikers én het paard.Annetje

Berichten: 24407
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-02 18:43

Haha!
Wel grappig!
Had het paard niks?(onderkoeld ofzo?)

Letizia

Berichten: 10950
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-02 21:42

nee hoor niks, alleen hebben ze hem wel ergens anders gezet want hij had de smaak te pakken en het is natuurlijk een beetje te koud om baantjes te trekken Haha!

wazzup

Berichten: 636
Geregistreerd: 03-02-02
Woonplaats: meppel

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 18:11

he bah dit vin dit vind ik dus eng !! ( eerder een topic verschenen hier op bokt van merrie zakt in sloot )

maar goed dit paard heeft het gelukkig gehaald ( die merrie van net helaas niet !! ) ze stierf na een week ... Boos! snif !!

maar ff ontopic .. best wel grappige story Haha! hihi * pootjebaden haha |*

Nobody is perfect , my name is nobody Haha! *LOL* * hehe *


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ankimo, Annienke, Balou_k, blacky15, CharmingS, goesju, kwita, Linea, loeloemoekie, Lotte_98, MarJon, MoriMann, mro, Poekkie, SassyMoon, Suliko, Thenexttry, Unicyn en 39 bezoekers