Politie is zondag streng in bossen

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Politie is zondag streng in bossen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-02 09:54 Tip de Nieuwsredactie

http://www.bndestem.nl/regioportal/BNS/ ... ID=1259461
BNdeStem


Zaterdag 05 oktober 2002 - BREDA - De natuurgebieden in de regio-Breda worden soms erg druk bezocht. Zeker op mooie dagen stromen de bossen rond Breda vol met recreanten die op alle mogelijke manieren van de natuur willen genieten.


Om allerlei vormen van recreatie de kans te geven én om mensen van de natuur te laten blijven genieten hebben politie en Staatsbosbeheer regels opgesteld. Bij overtreding komen mensen er meestal nog af met een waarschuwing.
Tweemaal per jaar echter kennen boswachters en politieagenten geen pardon. Aanstaande zondag 6 oktober houdt Staatsbosbeheer samen met de politie weer een speciale actiedag voor de natuur in de gebieden rondom Breda. De strenge aanpak is bedoeld om de mensen weer eens bewust te maken van de regels die ook in een natuurgebied gelden.
Vooral zal er extra gecontroleerd worden op het los laten lopen van honden op plaatsen waar ze aan de riem moeten zijn, op ruiters buiten de ruiterroute, op het rijden van gemotoriseerd verkeer in het bos en op het fout parkeren aan de rand van het bos. Om ook te paard of met hond van de natuur te genieten zijn er aparte ruiterroutes voor ruiters en speciale gebieden waar de honden wel los mogen. Op sommige plaatsen zijn parkeerverboden ingesteld om onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Op andere plekken is de natuur te kwetsbaar en mogen honden niet loslopen. Hoe goed ze ook luisteren, ze vormen een bedreiging voor kwetsbare dieren als reeën en vogels. Een hond die door het bos rent, kan gemakkelijk een broedende vogel van het nest jagen. Voor reeën, en ook voor herten, hazen, konijnen en andere kleine zoogdieren, geldt dat ze van de geur van een hond in paniek kunnen raken. Ze zetten het op een lopen en dat is soms fataal. Ze schieten de weg op of rennen/vliegen zich te pletter tegen een omheining.
Loslopende honden kunnen ook overlast veroorzaken aan andere recreanten. Bij het speciale Speelbos voor kinderen in het Mastbos mogen honden helemaal niet komen.
Het stuk is bedoeld om te spelen zonder dat kinderen hondenpoep aan de handen krijgen. Ook zijn sommige kinderen bang van honden of zijn er kinderen die een allergie voor honden hebben.


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-02 11:04

O, dan maar effe wegblijven uit de Stiphoutse bossen dan. Gelukkig heb ik een valse naam en adres in gedachten voor evt. bekeuringen.

De hond is de betere mens

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dabo, Googlebot, mino1, opala, Roulette_ en 25 bezoekers