Manege tijdelijk ‘beautyfarm‘

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Manege tijdelijk ‘beautyfarm‘

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-02 16:47 Tip de Nieuwsredactie

http://www.apeldoornsecourant.nl/regiop ... ID=1240267
Apeldoornsecourant

23 SEPTEMBER 2002 - MARIËNHEEM - Manege Bartels deed vrijdag en zaterdag meer denken aan een beautyfarm dan aan een manege. Maar liefst 580 pony‘s kwamen in actie om in aanmerking te komen voor de premiekeuring van de Nederlands Shetland Pony Stamboek.

Voordat de pony‘s moesten opdraven voor de keuring werden ze met veel liefde en aandacht ‘opgemaakt‘. Zo was het meenemen van een toilettas tijdens de premiekeuring de gewoonste zaak van de wereld. Voor de organiserende Shetlandpony Fokvereniging West-Overijssel en Flevoland was dit haar tiende premiekeuring.

In de ring dribbelen bij toerbeurt aangelijnde pony‘s die hun verplichte rondje voor de jury moeten lopen. In actie is nummer 347. Het is een zwarte pony en volgens de catalogus gaat het om de viervoeter Oepke van familie Schutte uit Raalte.

Nog voordat de jury het dier beoordeeld worden de manen nog eventjes door de voorbrenger geborsteld. Schutte draagt voor deze gelegenheid een wit tenue met rode stropdas en leidt zijn pony rond.

In de stallen is het eveneens een drukte van jewelste. Enkele meisjes kunnen er niet genoeg van krijgen van deze speelgoeddieren en borstelen zorgvuldig de lange manen en staart van een Shetlander.

De Shetlandpony is een paard voor jong en oud. Tussen het publiek zitten ook enkele heren, die zich vergapen aan deze parmantige dieren. Beiden zijn ponyliefhebbers en genieten van de vele aanwezige pony‘s.

‘Als je zelf een pony hebt dan denk je dat je een heel mooi dier op stal hebt staan, maar nu je dit ziet dan valt je eigen pony wel wat tegen. Je ziet hier topkwaliteit‘, merkt één van de heren op.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bachus, darkangel23, ElCid, Marrie_L, Mi_Amore, N4N4, pjotrg, shetje73, xReeeem, zwanepol en 21 bezoekers