Dubbeldam doodziek van eigen fout

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Dubbeldam doodziek van eigen fout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-02 16:39 Tip de Nieuwsredactie

http://www.bndestem.nl/regioportal/BNS/ ... ID=1239471
BN De stem


Maandag 23 september 2002 - JEREZ DE LA FRONTERA - Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam omschreef gisterochtend zijn gemoedstoestand: "Ik ben niet overleden, maar wel in coma." Een dag eerder zag hij een kans uit duizenden om de finale te bereiken op het wereldkampioenschap aan zich voorbij gaan.


Dubbeldam had het seizoen van zijn toppaard De Sjiem minutieus voorbereid en afgestemd op de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera. Hij spaarde de krachten van de inmiddels 13-jarige ruin zorgvuldig. Zijn planning was perfect. De Sjiem was afgelopen week in topvorm, gleed soepel over de hindernissen. Was in beide manches van de landenwedstrijd foutloos. De combinatie vloog zaterdagochtend echter keihard uit het toernooi. Dubbeldam kon niemand de schuld geven van de deceptie, ook De Sjiem had zich weer voorbeeldig gedragen. Dubbeldam was zelf verantwoordelijk voor de sportieve ellende. Het verschil tussen een finaleplaats en een roemloze aftocht was slechts één galopsprong. "De afstand van de sloot naar de driesprong had ik aanvankelijk geschat op vijf galopsprongen. Dat was mijn eerste ingeving en die had ik gewoon moeten volgen", legde Dubbeldam uit. "Tijdens de wedstrijd zag ik echter dat ruiters die hun paard in vijf galopsprongen voor die sprong brachten steevast een fout kregen. Daarom ging ik voor zes. Alleen, dat paste niet en De Sjiem stopte. Hier ben ik ziek van, echt ziek. De Sjiem had de vorm om bij de beste vier te komen. En dan te bedenken dat ik alles heb afgestemd op deze wedstrijd."
Dermott Lennon werd gisteren wereldkampioen. De in Nederland wonende Ier was de sterkste in de finale, waarin vier ruiters op hun eigen en op elkaars paarden moesten rijden. Het was de eerste keer dat een Ier de mondiale titel veroverde.


Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 18:22

Dit vind ik wel een super sportief artikel.
Helemaal de schuld opzich zelf nemen, grandioos!!!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Merell123 en 17 bezoekers