Dierenartsen beginnen paardenkliniek

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Dierenartsen beginnen paardenkliniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-02 17:04 Tip de Nieuwsredactie

16 SEPTEMBER 2002 - HARDENBERG/GRAMSBERGEN - Het ligt in de bedoeling van de dierenartsen om tussen nu en twee jaar een Nederlands/Duitse paardenkliniek te beginnen.

‘We doen in Duitsland al erg veel aankoopkeuringen omdat de verkoper van een paard twee jaar verantwoordelijk blijft voor eventueel later aan het licht komende gebreken‘, legt Alfred van Hateren de bedoelingen van de Dierenartsenpraktijk Hardenberg/Gramsbergen uit.

Noordoost-Overijssel en Graftschaft Bentheim zijn een ‘witte vlek‘ als het gaat om de specialisatie paarden. De dichtstbijzijnde klinieken zijn in het Drentse Klijndijk en het Duitse Munster. Binnen de praktijk is Harold Kollen erkend paardendierenarts. Van Hateren assisteert veel op het gebied van gynaecologie, maar er is een vacature voor een tweede specialist. Aangezien in Duitsland veel kunstmatige inseminatie wordt toegepast begeleiden de dierenartsen het volledige vruchtbaarheidstraject.

Tot de klanten behoort onder andere een topfokker, die dit jaar het Bundeschampionat in de wacht sleepte


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, Asvinia, ElineGC, heidy_wilco, Kikka, lisaxrobby, Nieuwsredactie, Vernon, xBontfire en 26 bezoekers