Eigenaar 'stal' in hoger beroep tegen sloopbevel

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Eigenaar 'stal' in hoger beroep tegen sloopbevel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-02 17:05 Tip de Nieuwsredactie

Eigenaar 'stal' in hoger beroep tegen sloopbevel

DEN HAAG/BREDEVOORT - "Dubbele beglazing, verwarming, douche en sanitair, dat zal het paard zeer waarderen." Raad van State-rechter mevrouw C. Ligtelijn kon gisteren tijdens de behandeling van het hoger beroep van A. te Loo uit Bredevoort enige ironie niet onderdrukken. Te Loo is door B en W van Aalten aangeschreven om het zonder vergunning opgerichte bouwwerk aan de Ganzenpoelendijk af te breken.Te Loo ontkent dat het om een zomerhuisje gaat maar spreekt van een paardenstal en hij kan ook foto's overleggen waarop een paard in het huisje staat. De inwoner van Bredevoort stelt talloze voorbeelden te kennen van paardenstallen in het buitengebied van de gemeente Aalten die ook zonder vergunning zijn gebouwd en waartegen het gemeentebestuur niet is opgetreden.

Hij verzocht de Raad van State dan ook de aanschrijving te schorsen. Gemeentewoordvoerder G. Scheffer erkent dat in het verleden is gedoogd dat zonder vergunning paardenstallen zijn opgericht in het Aaltense buitengebied. Dat beleid staat nu weer ter discussie omdat de verstening van het buitengebied op last van de provincie en het rijk moet worden tegengegaan.

Bovendien maken sommige mensen misbruik van de toegeeflijkheid van het gemeentebestuur om de paardenstallen uit de bouwen tot riante woningen in het buitengebied.

Volgens Scheffer is het geval van Te Loo ook een voorbeeld van iemand die mooi wil wonen in het buitengebied. In gesprekken met de verantwoordelijk wethouder heeft Te Loo toegegeven dat het gaat om een zomerhuisje en Scheffer vindt de discussie of het wellicht toch om een paardenstal gaat nogal gezocht.

Hij begrijpt dan ook niet goed waarom de bestuursrechter in Zutphen, die de kwestie eerder heeft beoordeeld, daarin is mee gegaan.

Rechter Ligtelijn maakte duidelijk dat zij nog een hele kluif zal hebben aan het weer rechtbreien van deze rechterlijke fout waarbij een aanschrijving om een zomerhuis weg te halen plotseling door de rechter is veranderd in een dwangbevel om een paardenstal te verwijderen. Zij zal haar uitspraak binnen enkele weken bekend maken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers