Silvano definitief niet door keuring W.E.G.

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
*Jolanda*

Berichten: 1483
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: Slootdorp

Silvano definitief niet door keuring W.E.G.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-02 21:02 Tip de Nieuwsredactie

JEREZ DE LA FRONTERA – Het paard van Ellen Bontje, Gestion Silvano N, is geheel onverwacht niet door de veterinaire keuring gekomen op de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera. In eerste instantie leek het erop dat Silvano morgenochtend voor een herkeuring mocht komen, maar dit verzoek is door de Ground Jury afgewezen. Reservecombinatie Tineke Bartels met Broere Jazz zal Nederland nu vertegenwoordigen samen met Coby van Baalen, Anky van Grunsven en Gonnelien Rothenberger.

De veterinaire keuring vond plaats een dag voorafgaand aan de landenwedstrijd dressuur. Tijdens het voordraven voor de jury vertoonde Silvano een lichte onregelmatigheid. Na nogmaals voordraven gaf de jury het teken “not passed” en verwees Nederlands kampioene dressuur Bontje naar de holdingbox, waarna ze na 10 minuten opnieuw moest voordraven voor de jury. Door nieuwe regelgeving mag een paard niet meer zoals gebruikelijk de volgende dag nogmaals voorgesteld worden, maar gaat een paard voor zo’n 10 minuten de holdingbox in, waarna hij direct opnieuw gekeurd wordt.

Na verwoede pogingen van teamveterinair Hans van Schie om een herkeuring aan te vragen toonde de veterinaire jury begrip en kende alsnog een herkeuring toe. Helaas werd deze herkeuring later door de Ground Jury afgewezen. Voor iedereen, inclusief de teamveterinair, was het een totale verrassing dat Silvano de keuring niet passeerde. Silvano liep gisteren namelijk nog volledig rad. De 17-jarige bruine hengst Silvano heeft zich waarschijnlijk de afgelopen nacht licht bezeerd doordat hij vastgelegen heeft in de stal. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Silvano morgen waarschijnlijk geen last meer van deze bezering. Ook protesten van chef déquipe Ghislain Fouarge werden helaas niet toegekend en de herkeuring werd definitief afgewezen.

Een enorme tegenslag dus voor Ellen Bontje, die overigens enkele dagen geleden het zeer positieve bericht mocht ontvangen dat Silvano zijn hele leven bij haar mag blijven. Na de dood van de eigenaar van de hengst Silvano, eerder dit jaar, besloten zijn nabestaanden om de dekhengst Silvano te verkopen aan Paul Schockemöhle. Er volgde een onzekere tijd, waarin alleen voor Bontje duidelijk was dat ze Silvano mocht blijven rijden tot en met de Wereldruiterspelen. Het Engelse Brookhouse Stud, dat al enkele paarden bij Bontje op stal hebben staan, heeft Silvano nu aangekocht en in het aankoopcontract is opgenomen dat Silvano zijn hele leven bij Bontje mag blijven.

Bron: KNHS / Christa van Duin


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: febe6, Googlebot, idje, M_maxx, marga1, MeesMo, mickey75, owens-mama en 41 bezoekers