Preferente tuipaardhengst Waterman overleden

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
KellyH
Berichten: 541
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Maastricht

Preferente tuipaardhengst Waterman overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-02 15:08 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
05-09-2002: Preferente tuigpaardhengst Waterman overleden


Twee maanden nadat de heer Anton Heineke uit Loosdrecht is overleden is er ook een einde gekomen aan zijn meest bekende fokprodukt, de preferente tuigpaardhengst Waterman (Noran uit Rasjana ster preferent (Brook Acres Silversul x Marfleet Raffles)). Waterman is 22 jaar oud geworden.


‘De gezondheid van Waterman was het afgelopen jaar al achteruit gegaan en hij kon steeds moeilijker op de dekbok komen. Twee weken geleden kon hij niet meer in de benen komen en in overleg met de dierenarts, die geen verbetering meer mogelijk achtte hebben wij besloten om Waterman in te laten slapen’, aldus een aangeslagen Drikus Vonk, die sinds 1988 eigenaar was van Waterman. ‘Waterman was een deel van ons gezin en dan doet het je toch veel om zo’n bijzondere periode af te sluiten. Ook bij Jan van Manen is de klap hard aangekomen, hij heeft Waterman immers zo’n 14 jaar onder zijn hoede gehad.’


In totaal werden van Waterman vier rechtstreekse zonen goedgekeurd; Droomwals, Handro, Heineke en Interessant. Geen van deze zonen dient de fokkerij op dit moment nog. Zijn bloed komen we in de hengstenlijn nog tegen via de Manno-zoon Ranno die uit een dochter van Waterman is gefokt.
Groot is de invloed van Waterman op de wedstrijdsport. Zelf won hij in handen van Appie Miggelenbrink twee keer het kampioenschap dekhengsten. Zijn zonen en dochters traden in zijn voetsporen. Vele jaren bezette hij de eerste plaats op de index en de volgende toppers willen we graag noemen; Adrastos van Willem de Heul, Desiree B en Iwan V van Hermannus Boelens, Erina van Dean Wikel, Glamoer van Sip Ausma, Handro van Lammert Geerligs, Holland, Jasper KG en Lerna van Gerrit Klaassen, Lamoer van Jan Schep, Maarschalk van Piet Oldenburger, Melviro van Piet van Leeuwenburgh, Nandro van Stef van den Bergh en Optimaal S van Freek Saris.

In totaal heeft Waterman tot en met vorig jaar 1506 merries gedekt waaruit 1031 veulens zijn geboren. Van de 537 geregistreerde merrieveulens zijn er 261 in het stamboek ingeschreven; 128 merries verdienden het predikaat ster; hiervan werden er 43 keur verklaard. Op basis van hun nafok mochten 5 merries het predikaat preferent in ontvangst nemen.
Bij de Gebr. van Manen in Ede is nog voor ongeveer 100 dekkingen diepvriessperma van Waterman beschikbaar.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annenas, CRos95, Googlebot, minkehell, paardje, Reusje0504, xxCYNNxx en 30 bezoekers