Paardenliefhebster krijgt afscheid in stijl

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Paardenliefhebster krijgt afscheid in stijl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-02 12:07 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding
Omdat Cornel Post uit Velserbroek zo van paarden
hield, wilde haar gezin dat de uitvaart in het teken
zou staan van paarden.
Foto: United Photos De Boer/Michel Schnater


IJMUIDEN - De groen met beige geschilderde paardentram is beladen met bloemen. Bij uitvaartcentrum IJmond in de IJmuidense Waalstraat stapt de familie achterin. De blanke kist ligt op een verhoging. Twee koetsiers, keurig in pak gestoken, rijden het voertuig naar begraafplaats Duinhof in IJmuiden. Naast de wagen lopen meisjes in paardrijkleding, met witte strikken in de haren.


Cornel Post-Wijker uit Velserbroek was pas vijftig jaar en overleed zaterdag onverwachts. Ze werkte als activiteitenbegeleidster bij psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch in Castricum. Net als dochters Jonah en Linda en haar man Jon was ze bijna dag in dag uit op manege De Groene Heuvel in recreatiegebied Spaarnwoude te vinden. Cornel hield van paarden en daarom besloten haar man en dochters dat ze op een bijzondere manier moest worden begraven.

Manege De Groene Heuvel liet een metalen stellage in de tram lassen, om de kist te kunnen vervoeren. De tram was nog nooit gebruikt voor een uitvaart, maar volgens een medewerker van de manege kon deze laatste wens van de familie niet worden geweigerd.

Stapvoets vertrekt de bijzondere rouwstoet even na een uur via de Waalstraat, Maasstraat en Slingerduinlaan naar begraafplaats Duinhof. Twee paarden trekken de kar. Nieuwsgierige fietsers en wandelaars houden even in als ze de tram voorbij zien komen. ,,Is dit een begrafenis?'' vraagt een IJmuidense op een geel scootertje. Ongegeneerd volgt ze de stoet.

Aan het einde van de Slingerduinlaan is de stoet uitgegroeid tot een lange colonne auto's, fietsers en belangstellenden die te voet zijn gekomen. Het merendeel heeft bloemen meegenomen, waaronder opvallend veel zonnebloemen. Terwijl de familie naar binnen gaat, rijdt de tram om het gebouwtje heen. Dragers halen de kist van de tram. De laatste rit van Cornel Post is voltooid.

Dineke Sanders
vrijdag, 16-08-2002
© Copyright 2002 Haarlems Dagblad. Alle rechten voorbehouden


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Judith, amy495, avalonnancy, biancatjuh27, Callisto04, colunder, larrylurex, LisaVH96, MirandaT, Stilco en 31 bezoekers