Naar de ring

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Naar de ring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-02 08:13 Tip de Nieuwsredactie

MIDDELBURG - Kleine meisjes die vol trots, maar toch wel een beetje angstig, enorme paarden vasthouden. Stoere dames met lans te paard. En cowboy-achtige kreten als het doel bereikt is: de ring steken. Dat was gisteren te zien tijdens de Folkloristische Dag op het Molenwater in Middelburg, waar ringrijders in zes pistes streden om de hoogste eer: een koninklijke beker.


Eén paard lijkt het voor elkaar te hebben. Het staat los in een apart stukje grasveld als onderdeel van een prijsvraag: schat het gewicht van dit dier. Terwijl zijn soortgenoten zwetend kilo`s verliezen, vermeerdert het prijsvraagpaard rustig etend zijn gewicht. Drie Zeeuwse trekpaarden stellen zich op voor de baan. De gebroeders De Visser galopperen één voor één met hun paard de baan op. Ze steken alle drie raak. In een andere baan staat Kees Minderhoud met zijn 25-jarige merrie Tefka. Hij maakt zich een beetje zorgen over zijn trouwe viervoeter. ,,Ze loopt een beetje gevoelig als ze op de stenen komt.`` Hij verzekert dat ze er op het zandgedeelte van de baan geen last van heeft.
Plotseling hoort hij het geluid van scheppen. ,,O jee, ik dacht dat ík de baan moest scheppen. Ik ga gauw helpen.`` Onmiddellijk schiet hij zijn maten te hulp

www.pzc.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, marley93, YantheMente en 13 bezoekers