Teleurstellend EK voor young riders

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34643
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Teleurstellend EK voor young riders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-02 08:31 Tip de Nieuwsredactie

www.kwpn.nl
Bron: KWPN
Teleurstellend EK voor young riders


Het Europees kampioenschap springen voor young riders in Kopenhagen is voor de Nederlandse equipe niet bijzonder succesvol verlopen. In de landenwedstrijd wisten Willem Greve/Le Bon, Tim Franssen/Lavarotti, Maurice van Vliet/Skybreaker en Johnny Pals/Rodney’s Future vrijdag niet verder te reiken dan tot de vijfde plaats. Individueel was Tim Franssen met twee nulrondes vandaag de sterkste Nederlandse deelnemer. De ruiter uit Roosendaal eindigde met Lavarotti (Pavarotti van de Helle x Nimmerdor) op de zevende plaats.

Het ervaren Britse team (Jamie Wingrave-Springmaster, Ricki Hill-Prince of Wales, Matthew Broome/Hopes are High en Robert Whitaker/Quinten) trok vrijdag in de zeer zware en technisch moeilijke landenwedstrijd aan het langste eind. Na een tombola van springfouten was het zilver voor Zwitserland, het brons ging naar Zweden en Duitsland eindigde – net als Nederland teleurstellend - als vierde.
In de landenwedstrijd imponeerde de lokale favoriete Tina Lund al met twee fraaie nulrondes op haar betrouwbare Holsteinse schimmel Lanthanid. Vandaag deed ze ’t nog eens dunnetjes over en schreef de Deense de individuele titel op haar naam, voor Jamie Wingrave en Janne-Friederike Meyer.
Met twee keer een springfout in de individuele wedstrijd en een keurige landenwedstrijd revancheerde de op ’t laatst buiten de ploeg gehouden Tom Brinkman zich uitstekend voor zijn slechte start. In het eerste onderdeel van het EK, het jachtspringen, stootte Expo on Horse (Burggraaf x Symfonie) vier balken uit de lepels.

(DWR, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers