Gelders Paard vindt in Hengelo gespreid bedje

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Gelders Paard vindt in Hengelo gespreid bedje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 19:19 Tip de Nieuwsredactie

van een medewerker

29 JULI 2002 - HENGELO - De beide Friezinnen hebben er graag een heet reisje naar het verre Gelderse Hengelo voor over. Tijdens de nationale dag van het Gelderse Paard genieten van al het schoons: mooie paardenbenen, sterke bovenlijnen en goed bespierde ruglendepartijen.

‘Dit is een echt paardendorp. Gezellig en goed geoutilleerd voor dit soort paardendagen en -keuringen. Het gaat er hier professioneler aan toe dan op de keuringen die wij in Friesland hebben‘, zegt de Friese stralend, terwijl ze haar stoeltje op een plek plaatst vanwaar ze alles kan overzien.

De beide toeschouwers uit Friesland onderstrepen zaterdag de openingswoorden van Hengelo‘s wethouder N. van Petersen, die blij is dat Hengelo - mede dank zij deze nationale dag - een flink woordje meespreekt in de paardenwereld.

De wethouder prijst de mensen van de actieve marktvereniging, die de keuringen tot in de puntjes weten te verzorgen. Het Gelders Paard wordt zaterdag in Hengelo in al zijn facetten belicht. Het is een veelzijdig paard, geschikt voor de dressuur, maar daarnaast ook voor zowel de aanspanning als voor onder het zadel. Een elegant paard dat een aansprekend exterieur heeft en een betrouwbaar en werkwillig karakter bezit. Daarom heeft dit paard veel liefhebbers en is de aanvoer op de nationale dag van het Gelderse Paard groot.

Marktvoorzitter Anton van Ingen deelt mee dat er ruim honderd paarden zijn gekeurd op hun exterieur, dat er 120 paarden deelnemen aan de dressuur en er voor mennen en andere vaardigheden 25 deelnemers zijn. Een bont geheel, heel overzichtelijk op het terrein De Hietmaat gegroepeerd en daarom voor zowel deelnemers als toeschouwers een lust voor het oog.

‘Prachtig toch? En daarom hoort het Gelders Paard hier in Hengelo. Je komt in dit dorp in een gespreid bedje‘, vertelt Louis van der Velden, voorzitter van de categorale afdeling Gelders Paard. ‘Ik heb heel veel moois gezien. Een prachtdag‘, verzucht een toeschouwer, terwijl hij naar de prijsuitreiking kijkt.

De belangrijkste kampioenen: 4- tot en met 7-jarige merries: Pam Tilde van Peters uit Stokkum; 3-jarige merries: Sonjastraum, gefokt door ‘t Hooft uit Baak, eigenaar A. van der Velden te Groessen; 2-jarige veulenboekmerries: Tajirama van Hekkert uit Wijhe. Hengstveulenkampioen is Vasco van Van Leijden uit het Gelderse Hengelo.

apeldoornse courant 29/7


Kath_

Berichten: 1909
Geregistreerd: 29-06-02
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 02:45

wate een verhaal

Suus van HC de Hoeve -> L1
Louisiana Lady -> L2
Mystique -> M2

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AAAPony, BingBot, cp112, Indy_Mouse_9, Jessica_R, Lizzy__87, Loretta, Myrth97, NienkeV1994, senna21, valine en 32 bezoekers