Noordelijke amazones scoren in Almelo

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Noordelijke amazones scoren in Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-02 08:18 Tip de Nieuwsredactie

Bron: www.stegen.net

http://www.stegen.net/archief.php?bekijk=254

De Noordelijke dressuuramazones die de afgelopen week hebben deelgenomen aan het grootschalige CH Almelo hebben daar goede zaken gedaan. Met name in de Amev Hippo dressuurcup voor de klasse Z2 deden de Noorderlingen het goed. Zowel Christel Bekman uit Erica als Janneke Reinders uit Klijndijk wisten een kwalificatie te winnen. Ze mogen nu door naar de halve finale.

Reinders wist in de dressuurcup de meeste punten te behalen. Met haar paard Jonkheer behaalde ze 183 en 197 punten, een gemiddelde van 63.33%. Daarmee nam Reinders royaal afstand van de als tweede geƫindigde Marcelle Hesselink op Olivier B Bommel, een combinatie die uitkomt voor de NDRJV in Vries.

In de andere piste won Christel Bekman de kwalificatie met Nyraina. De combinatie van de LR Erica zag het optreden beloond met precies 63%. Sjoukje van Kooten uit Westdorp maakte een mooie rentree door met Exkurs de tweede plaats te pakken. Margret Rocks uit Barger-Compascuum pakte met Omar Shariff de derde plaats. Niesette Haringsma uit Marum werd met Onyx vijfde in dit sterke deelnemersveld.

Haringsma won eerder wel de finale van de klasse Z2. De Groningse nam met 398 punten duidelijk afstand van Linda Verwaal. Janneke Reinders werd in deze finale vijfde met Jonkheer. Afiena Kommer uit Exloo zegevierde verrassend in de finale van de M2. Ze behaalde met O`Neill 175 en 171 punten. ,,Ik had hier nooit op gerekend", aldus de verraste amazone. ,,O`Neill liep hier in Almelo voor het eerst op M2-niveau."

De hoofdrubriek voor de springruiters, de Trial Jumping, werd gewonnen door Annet Willems. Ze was met Jumping Jack duidelijk de beste van de vijf deelnemers aan de barrage. Bert Jan Zuidema eindigde met Rocky op de tweede plaats. Nathalie van der Mei werd met Quidam de Lugano derde.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Asvinia, Celine_Famke, Cheyxx, febe6, Googlebot, Jaan81, JorineV, JudithGigi, Marjo84, Mira283, MonteKarlo, MyParadise, NadjaNadja, Rex_Rolfo en 35 bezoekers