Coby van Baalen in TCD

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Coby van Baalen in TCD

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-02 21:26 Tip de Nieuwsredactie

Dressuuramazone Coby van Baalen completeert de KNHS interim topsportcommissie dressuur (TCD). Coby van Baalen (43) zal de belangen van de top van de dressuurruiters gaan vertegenwoordigen in deze commissie. De andere leden van de topsportcommissie dressuur zijn: Rob Emmerik (voorzitter), Jürgen Koschel (bondscoach A-kader Senioren/Young Riders/Junioren), Tineke Bartels (bondscoach B-kader Junioren/Young Riders), Mieke de Kok (bondscoach pony’s), Ad Wagemakers (manager topsport KNHS) en Cindy Nabuurs (secretariële ondersteuning KNHS).

De topsportcommissies zijn in het leven geroepen om de begeleiding van de topsporters te optimaliseren. De KNHS topsportcommissie dressuur is verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van het topsportbeleid van de discipline dressuur (senioren, young riders, junioren en pony’s). Kerntaken zijn het opstellen van de jaarwerkplannen, selectiecriteria en procedures en het zorgdragen voor een correcte uitvoering daarvan.

Voor de nieuwe ruitervertegenwoordiging in de TCD is gezocht naar een actief ruiter uit het A-kader met ruime ervaring in de dressuursport. Coby van Baalen behaalde teamzilver op de Wereldruiterspelen in Rome (1998), de Europese Kampioenschappen in Arnhem (1999) en de Olympische Spelen in Sydney (2000). Ook werd zij tweede in de wereldbekerfinale in 2000. Deze successen behaalde zij zoals bekend met de KWPN goedgekeurde zwarte hengst Olympic Ferro. Daarnaast begeleidde Coby maar liefst 21 maal (!) één van haar pupillen naar de Europese Kampioenschappen voor de jeugd (pony’s, junioren en young riders).

(Bron: persbericht KNHS, bewerking CvA)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ereste, esther_m, Googlebot, Kim_Evendi, Mieuwbrain, nano, XladyX en 31 bezoekers