AK High Valley Z overtuigende winnaar TNT Sires of the World

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

AK High Valley Z overtuigende winnaar TNT Sires of the World

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-02 21:24 Tip de Nieuwsredactie

In een bloedstollende finale van de TNT Sires of the World 2001/2002 tijdens Indoor Brabant klopten AK High Valley Z en Jos Lansink alle andere deelnemers. Deze internationale springcompetitie voor dekhengsten is een initiatief van Léon Melchior, eigenaar van de Belgische stoeterij Zangersheide en werkgever van Jos Lansink.

Dat de eigen ruiter deze hengstencompetitie wint, is op zichzelf niet zo bijzonder; dezelfde combinatie deed dat vorig jaar immers ook al. Maar dat de stalruiter van Zangersheide deze competitie met een zó grote voorsprong op de nummer 2 wint, is wel nieuw. De serie 2000/2001 wonnen Jos en AK High Valley Z met 100 punten, negen punten meer dan Jos met zijn andere paard, de voortijdig overleden Caretano Z. In de competitie 2001/2002 verzamelde Jos met AK High Valley Z maar liefst 149 punten; de Duitse ruiter Franke Sloothaak eindigde met Paramo K als tweede met 81 punten, terwijl de Nederlander Albert Zoer met Lincoln 80 punten scoorde.
In de finalewedstrijd bleven Jos en AK High Valley Z als enige combinatie in drie omlopen foutloos. De tweede plaats in de finale was voor de Ierse ruiter Dermott Lennon met de Franse hengst Dow Jones Courcel, derde was Albert Zoer met Lincoln. Tijdens de prijsuitreiking konden de fokkers van de winnende paarden extra fokkerspremies in ontvangst nemen, mits aanwezig. De heer P.S. Koopmans uit Bozum kreeg vanwege AK High Valley Z (KWPN, Ahorn-Conte) uit handen van Léon Melchior een cheque à 5.000 euro. Voor Paramo K (Westf, Polydor-Der Clou) kon de heer Werner Kegel uit Lienen (Duitsland) een cheque ter waarde van 3.000 euro mee naar Duitsland nemen. Alleen de fokker van Lincoln (Faldo-Bredero) viste wegens afwezigheid achter het net en liep 2.000 euro mis.

bron: horses


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Roxanne, Baidu, eva1969, Googlebot, lisanne87, loadihra, luffwinny, Tazzey en 30 bezoekers