Hot item tijdens Professionals on Tour

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Hot item tijdens Professionals on Tour

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-02 21:16 Tip de Nieuwsredactie

Amsterdam, 26 maart 2002
Tijdens de derde editie van Professionals on Tour dat woensdag 15 mei gehouden wordt in het Federatiecentrum in Ermelo zal Dr. René van Weeren een presentatie geven met als titel ‘Belasting van het paard biomechanisch bekeken’. René gaf eerder dit jaar een presentatie over osteochondrose op het Veterinair symposium tijdens de International Stallion Show in Zwolle.
De biomechanica bestudeert de interactie tussen (mechanische) belasting enerzijds en weefsels (biologische materialen dus) anderzijds. Overbelasting en verkeerde belasting vormen de oorzaak van veel blessures, zowel bij de mens als bij het paard. De presentatie van René van Weeren zal gaan over de krachten die bij bewegende en sportende paarden gangbaar zijn en de invloeden die krachten op de verschillende blessuregevoelige weefsels (met name pezen en gewrichtskraakbeen) kunnen hebben. Daarnaast zal ook in een meer algemene zin aandacht besteed worden aan de bouw van het paard als geheel in biomechanisch opzicht en hoe de invloed van met name de ruiter opgevangen wordt. Daarmee komen we dan, maar met een iets andere insteek, dicht bij de achtergronden van het beroemde ‘laag, diep en rond’ principe.
René van Weeren studeerde af aan de Utrechtse Faculteit der Diergeneeskunde in 1983. Hij kwam in dienst bij de toenmalige vakgroep Algemene Heelkunde en Heelkunde der Grote Huisdieren en hield zich aanvankelijk vooral met onderwijs en patiëntenzorg bezig. Geleidelijk aan begon het wetenschappelijke onderzoek een grotere plaats te krijgen en in 1989 promoveerde hij op een onderwerp betreffende de bewegingsanalyse van het paard. Momenteel is René van Weeren werkzaam bij de Hoofdafdeling Gezondheidszorg Paard in de rang van universitair hoofddocent als coördinator onderzoek. René is specialist chirurgie paard en diplomaat van het Europese College van Veterinaire Chirurgen.
Wie meer wil weten over Professionals on Tour kan kijken op:

www.professionalsontour.nl

©Hoefnet 2001


Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-02 06:41

KWPN
03-05-2002: Professionals on Tour wordt verplaatst


De basis van Professionals On Tour is het unieke en onderscheidende programma met veel aandacht voor het publiek, audiovisuele presentaties van specialisten en instructie van topruiters en -trainers. Wegens persoonlijke omstandigheden van enkele clinicgevers en het daardoor niet kunnen aanbieden van het volledige programma wordt Professionals On Tour verplaatst naar het najaar.

Van kaartkopers die hun kaart besteld hebben, maar nog niet betaald, zal de reservering komen te vervallen. Kaartkopers die hun kaart al betaald hebben kunnen ervoor kiezen om de reservering te laten staan voor de volgende editie of hun geld terug laten storten.

De datum van de volgende editie zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u klikken op het 'Professionals on Tour' logo op de homepage van de KWPN-site of bellen naar 020-4655446.

Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers