Vonken uit vat slaan over naar box

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34644
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Vonken uit vat slaan over naar box

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-02 08:57 Tip de Nieuwsredactie

Vonken uit vat slaan over naar box
Van onze verslaggever


Zaterdag 16 februari 2002 - RUCPHEN - Na de brand in Stoeterij Veraart aan de Piere-straat in Rucphen moest een dierenarts een van de vier zwaargewonde paarden laten inslapen, de andere drie zijn overgebracht naar een gespecialiseerde dierenkliniek in Roosendaal.

Op het moment dat de brand gistermiddag tegen vijf uur ontstond, hadden de eigenaars het terrein net verlaten. Ze hadden kort daarvoor in een tweetal olievaten materialen opgestookt. In de veronderstelling dat het vuur uit was hadden ze het bedrijf verlaten.
De brandweer vermoedt dat vonken uit de vaten naar de paardenboxen zijn overgeslagen en deze in brand hebben gezet.

Angst
Het waren de overburen die de paarden tegen de boxdeuren aan hoorden schoppen uit angst. Zij waarschuwden onmiddellijk brandweer, politie, de dierenarts én de eigenaars.
De Rucphense brandweer was snel ter plaatse en had het vuur zo onder controle. Daarmee kon voorkomen worden dat de vlammen oversloegen naar de naastgelegen stal, waar nog meer paarden stonden.
De vier paarden die in de brandende buitenbox stonden, waren toen al door brandweerlieden uit de vlammen bevrijd. De dieren waren echter door de vlammen flink gewond geraakt. Een van de paarden was zelfs dermate in shock, en had zich in een poging zichzelf te bevrijden zo verwond, dat de dierenarts besloot het dier te laten inslapen.
Er waren maar liefst drie dierenartsen ter plaatse, waaronder een in paarden gespecialiseerde arts, om de gewonde dieren te onderzoeken. De drie andere gewond geraakte paarden werden zo snel mogelijk naar Roosendaal gebracht om in de paardenkliniek direct vocht toegediend te krijgen en te worden verpleegd. De dieren hadden alledrie een geblakerde rug. Volgens een van de omwonenden stonk het in de omgeving van de stoeterij sterk naar het verschroeide paardenhaar.
De eigenaars van de stoeterij waren gisteren tezeer aangedaan door het gebeurde en het leed van hun dieren om te reageren op de brand. Volgens een woordvoerder van de politie is de brand voor zowel de eigenaars als de dieren een groot drama.
De Twentsche Courant Tubantia | 16-02-2002


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chasey, HorseTimeXL, LillyMedley, Vagabondo en 22 bezoekers