NRPS:Voorzitter en vice-voorzitter NRPS opgestapt

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ceasario

Berichten: 12330
Geregistreerd: 26-10-03

NRPS:Voorzitter en vice-voorzitter NRPS opgestapt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 07:25 Tip de Nieuwsredactie

Voorzitter en vice-voorzitter NRPS opgestapt

Citaat:
ERMELO - Na een discussie in een door hen georganiseerde, besloten bijeenkomst van ledenraadsleden en/of voorzitters en secretarissen van de afdelingen, hebben de voorzitter en de vice-voorzitter van het NRPS na gebleken onvoldoende draagvlak hun functie vacant gesteld. De overige bestuursleden zullen de zaken waarnemen en zorgen voor invulling van de vacatures.
Te zijner tijd zal een Ledenraadsvergadering worden belegd.

bron:NRPS


Hoeveel maanden heeft die Voorzitter zijn ' werk' kunnen doen?


fresco

Berichten: 4163
Geregistreerd: 23-07-04
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 07:33

Nou dat is niet lang geweest!
Hopen dat we nu betere mensen krijgen, die deze functie kunnen invullen.

Buur's Palusha: kleinste Lichte Tour NRPS pony van Nederland!
Loopt nu Intermediaire 1, al 65,39% gescoord!!
http://www.stalbuur.nl
BUUR'S PALUHSA NATIONAAL KAMPIOEN NRPS 2011!
ONZE SPONSOR: MB RUITERSPORT!!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 07:45

Dit gaat over personen --> overig nieuws

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary

ceasario

Berichten: 12330
Geregistreerd: 26-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 17:07

fresco schreef:
Nou dat is niet lang geweest!
Hopen dat we nu betere mensen krijgen, die deze functie kunnen invullen.Tonn van de Laar is per 1 Januari vrij. Knipoog

Citaat:
Werk is af voor topman Cehave

VEGHEL - In bijna vier jaar tijd als topman van Cehave Landbouwbelang zag Tonn van de Laar het personeelsbestand teruglopen van zo'n 3.000 tot circa 1.800. Op 1 januari vertrekt hij zelf. Van de Laar weet wat afscheid nemen is. Afgestoten werden onder zijn bewind de Boerenbondwinkels, de stalinrichtingsactiviteiten van Abemec en de eierproductie van Roveco Lukken. Voederfabrieken gingen dicht, de hele landbouwcoöperatie werd uitgedund.

Tonn van de Laar: „Het bedrijf is netjes op orde.”
(Foto Van Assendelft )


„Het is nu duidelijk minder druk, het bedrijf is netjes op orde. De top is te groot voor dit bedrijf. Dan is het tijd om te wisselen. Ook bovenin moet je consequent zijn,” verklaart Van de Laar zijn vertrek. „Cehave is lang niet meer dat complexe apparaat dat het was bij mijn komst. Het is nu een gefocust veevoerbedrijf, dat je ook moet laten aansturen door echte voermensen.”
Cees Sijssens, voormalig dierenarts, volgt hem op. Sijssens is al vijftien jaar actief in het veevoer en zit nu vijf jaar in de hoofddirectie van Cehave. Waar de toekomst voor Van de Laar (50). ligt, is nog ongewis. Hij maakt er zich nog geen zorgen over. Vijf jaar geleden stapte hij na een studie natuurkunde en 23 jaar in de kabelindustrie vanwege een conflict op uit de directie van Draka. Hij was vervolgens eventjes wiskundeleraar op een scholengemeenschap in zijn woonplaats Wagenberg, totdat Cehave hem naar Veghel lokte. „Ik heb nog niks anders. Tot 1 januari blijf ik gewoon mijn werk bij Cehave doen.”
Mogelijk moet Van de Laar nog voor zijn vertrek een nieuwe sanering afronden. Kippenslachterij Astenhof - met 400 werknemers op vestigingen in Asten, Tilburg en het Duitse Hainspitz - staat nog altijd in de etalage. „Astenhof moet opgaan in een groter geheel buiten Cehave. Daar wordt regelmatig over gesproken, maar het moet nog wel gebeuren. De andere grote stappen zijn gezet, massa-operaties zijn niet meer te verwachten, maar bezuinigingen uit efficiency-oogpunt blijven onvermijdelijk.” De eieren en kippen vormen nu nog zo'n 10 procent van de omzet van Cehave (389 miljoen euro over het afgelopen half jaar). De concentratie op veevoer heeft er toe geleid dat het marktaandeel van Cehave Landbouwbelang groeit. Grofweg zo'n 20 tot 25 procent van al het mengvoer in Nederland wordt door de groengele wagens van Cehave rondgereden. Van de Laar: „De laatste tien maanden kunnen we de volume-achteruitgang door krimp in de agrarische sector stapje voor stapje opvangen door een stijgend marktaandeel. Dat toont aan dat het goed was ons op voer te focussen.”

Overnames

De bankrekening bij Cehave Landbouwbelang dikt aan. De schulden lopen zo ver terug dat de schuldenlast eind dit jaar tot circa 150 miljoen euro zal zijn teruggebracht. De solvabiliteit, die aangeeft hoe financieel solide het bedrijf is, zal dan zijn toegenomen tot 50 procent. Maar de aangekondigde investeringen in de vorm van overnames van buitenlandse bedrijven laten nog op zich wachten. Cehave boekte in het eerste halfjaar van 2004 bedrijfsresultaat van 7,1 miljoen euro. Dat is een forse verbetering ten opzichte van het eerste halfjaar 2003 met een negatief bedrijfsresultaat van 11 miljoen euro, destijds vooral als gevolg van de vogelpest.
Van dergelijke malaise had Cehave geen last in de eerste zes maanden van dit jaar. Daar stond wel een voordeeltje tegenover dat de import van kippenvlees uit het concurrerende Thailand werd verboden door de vogelpest. Het importverbod werd deze week verlengd tot 15 maart, maar Cehave vindt dat de Europese Unie nog altijd te weinig bescherming biedt tegen het goedkopere kippenvlees uit met name Brazilië en Thailand.
De omzet van Cehave liep in het eerste halfjaar wel enigszins terug als gevolg van het afstoten van onder meer de Boerenbondwinkels en een verminderde productie in de kippenslachterijen van Astenhof. De omzet zakte van 398 miljoen naar 389 miljoen, waarvan 270 miljoen uit veevoeders (een plus van 11 procent).

Een theorie blijft een hypothese tot het moment waarop deze aan de praktijk wordt getoetst!

Facebook méér klik

TessaB

Berichten: 719
Geregistreerd: 06-05-04
Woonplaats: Noord-Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 18:19

Ceasario: begin mei was deze voorzitter verkozen.

Fresco: "hopen dat we nu betere mensen krijgen," misschien waren dit wel goede mensen en beviel dat de 'gevestigde' orde niet???

Kalisco Z2 dressuur+1 / L springen* / B SGW+7
Colieone B springen+9


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Avelienvd, Laj1, Monica72, NoaHD, roosjenat, Spaansepony, yamsi0124, YvonneSA en 26 bezoekers