Nederland 4e in Super League Hickstead

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Candidat

Berichten: 791
Geregistreerd: 10-08-03

Nederland 4e in Super League Hickstead

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-04 19:28 Tip de Nieuwsredactie

Bron: KNHS

HICKSTEAD, 23 juli. De als laatste voor Nederland startende ruiter Wout Jan van der Schans kon Nederland de derde zege bezorgen in de zesde wedstrijd in het kader van de Samsung Super League. De ruiter uit Lunteren behoefde zijn paard Broere VDL Atlantic alleen maar foutloos over de hindernissen te sturen om de zege veilig te stellen. Dat gebeurde helaas niet, waardoor Nederland met een reuzensmak van de eerste naar vierde plaats tuimelde.

In de zeer zware landenwedstrijd had bondscoach Bert Romp naast Van der Schans ook Peter Geerink met Larino, Mathijs van Asten met VDL groep Kwidanta van de Laarseheide en Roelof Bril met Billy Orange opgesteld. In de eerste ronde stond Nederland tweede achter Ierland, met een voortreffelijke foutloze rit van Bril en moesten Van der Schans en Van Asten ieder één springfoutje accepteren. Geerink had twee balken uit de lepels gegooid. In de tweede ronde noteerde Geerink drie fouten. Van Asten en Bril liepen ieder tegen één springfoutje aan en toen was het de beurt aan Van der Schans. Groot-Brittannië, dat aan de start verscheen met beide ruiters die dit land op de olympische spelen zullen vertegenwoordigen, Robert Smith en Nick Skelton, wist over beide manches de strafpunten beperkt te houden tot 16 plus een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. Daardoor kon Van der Schans Nederland de zege bezorgen met een foutloze rit, want dan zou Nederland eindigen op een totaal van 16 strafpunten, terwijl Frankrijk al was geëindigd op een totaal van twintig.

Voor het volledige bericht klik hier.


Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-04 19:45

Zo..... dat is weer het betere nieuws!

Ik had laatst op het internet het een en ander over deze wedstrijd gelezen,
er waren maar weinig mensen die vertrouwen hadden in de ruiters.
Ze hebben hier toch maar weer mooi bewezen dat ze het wel kunnen! Lachen

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers

Candidat

Berichten: 791
Geregistreerd: 10-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-04 19:51

Wat stom dat er maar weinig mensen vertrouwen in deze ruiters hadden. Ik had hier juist veel vertrouwen in, alleen vond ik Peter Geerink en Larino wel tegenvallen. Dit team is 4e geworden dus een plaats hoger dan het 'Olympische' team in Aken OK dan!

.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dena_mii, Eefje_Sammy, EefkeShanti, Fennadev, Joesje, Tientjeblij en 23 bezoekers