Nederland vijfde in Landenwedstrijd

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Nederland vijfde in Landenwedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-04 09:02 Tip de Nieuwsredactie

Bron: www.knhs.nl

Oranje kwartet geeft winst uit handen

Aken. het Nederlandse Oranje kwartet heeft in de landenwedstrijd voor springruiters in de tweede omloop de winst uit handen gegeven. Na de eerste ronde stond de equipe van Bert Romp samen met Ierland, België en de Verenigde Staten aan de leiding. Alle vier landen hadden acht strafpunten. In de tweede manche sloeg voor Nederland het pechduiveltje genadeloos toe en zakte het oranje kwartet naar de vijfde plaats.


Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-04 09:03

Hier het gehele bericht:

Oranje kwartet geeft winst uit handen

Aken. het Nederlandse Oranje kwartet heeft in de landenwedstrijd voor springruiters in de tweede omloop de winst uit handen gegeven. Na de eerste ronde stond de equipe van Bert Romp samen met Ierland, België en de Verenigde Staten aan de leiding. Alle vier landen hadden acht strafpunten. In de tweede manche sloeg voor Nederland het pechduiveltje genadeloos toe en zakte het oranje kwartet naar de vijfde plaats.


Wim Schröder, die zijn Eurocommerce Montreal voortreffelijk in vorm had, bleef in de eerste ronde foutloos en moest in de tweede een foutje accepteren op de vijfde hindernis, een oxer waarop bijna geen enkele ruiter verder een fout maakte. Met zijn totaal van vier strafpunten was Wim Schröderde beste Nederlandse combinatie over beide manches. Voor de Nederlanders was de sloot weer het belangrijkste struikelblok. Gerco Schröder dacht met Eurocommerce Monaco foutloos door de tweede ronde gekomen te zijn, totdat de zes juryleden die zich over het gipslint bij de sloot hadden gebogen tot de conclusie kwamen dat de doorverende koot (zeg maar het polsgewricht in het been van het paard) het lint had beroerd, waardoor Gerco alsnog een fout kreeg aangerekend.

Gert Jan Bruggink ging met Joel (v. Ekstein) zeer goed door de eerste ronde, maar kreeg een foutje op de sloot. In de tweede manche noteerde de ruiter uit Weerselo twee springfouten. Eric van der Vleuten dacht na de eerste manche duidelijk last te hebben gehad van de vervelende ervaring die zijn Audi's Jikke op woensdag had opgelopen in de Grote Prijs van Europa. Voor de altijd zware combinatie met overbouwde sloten wilde Jikke (v. Concorde) weigeren. Van der Vleuten duwde door, maar kreeg na een springfout op de eerste ook nog een weigering op het tweede onderdeel. In de tweede ronde revancheerden de combinatie zich, door met slechts één balkje aan de benen door de finish te komen. Maar door de fouten in de tweede ronde zakte het Nederlandse team helaas naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Duitsland, na de eerste manche nog derde, wist met drie foutloze ritten van Becker met Dobels's Cento, Marco Kutscher met de in Nederland gefokte Montender (v. Contender) en Christian Ahlmann met Cöster de wedstrijd te winnen. De gebroeders Ludger en Markus Beerbaum, die al zeker zijn van uitzending naar Athene, maakten geen deel uit van het team. De Amerikanen werden met 12 strafpunten tweede, voor Frankrijk dat derde werd. Ierland legde beslag op de vierde plaats, terwijl Nederland en België de vijfde plaats deelden. In de stand van de Samsung Super League heeft Frankrijk met 30.3 punten de leiding overgenomen en is Duitsland tweede met 28.8 p., voor Nederland die nu op 25.0 p. staat. Slechts twee combinaties, Eric Navet met Dollar du Murier Hauts Deseine en de Ier Cian O'Connor met Waterford Crystal, slaagden er in om een dubbele foutloze ronde te noteren.

Joop Alberda van het NOC*NSF maakte na afloop van de landenwedstrijd melding van het feit dat de aanwijzing van het Nederlandse springruiterteam voor Athene nu slechts een formaliteit is. Over hoe de vraag hoe de olympische equipe eruit gaat zien hulde Bert Romp zich in een diep zwijgen.

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers

Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-04 14:03

AKEN (ANP) - De Nederlandse springruiters zijn vrijdag bij de landenwedstrijd (Super League) in Aken op de gedeelde vijfde plaats geeindigd. Voor het eerst in zes jaar won Duitsland, voor het eigen publiek. Het Oranje-kwartet (Wim en Gerco Schroder, Gert-Jan Bruggink, Eric van der Vleuten) voldeden in Aken aan de eis van vormbehoud. Ze zullen daarom binnenkort door NOCNSF worden aangewezen voor de Olympische Spelen. Dit was niet meer dan een formaliteit, aangezien in een veld van acht een plaats bij de eerste acht nodig was.

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers

Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-04 14:04

AKEN (ANP) - De Nederlandse springruiters geloven in een olympische medaille. Bij de laatste landenwedstrijd voor het evenement in Athene werden ze vrijdag in Aken gedeeld vijfde. Het was voldoende voor de officiele kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar niet voor een plek op het podium. Bij zijn optimisme laat bondscoach Bert Romp zich vooral leiden door de stijgende lijn van het laatste jaar. Steeds meer, vooral jeugdige, combinaties tonen aan de zwaarste wedstrijden aan te kunnen. Twee landenwedstrijden werden gewonnen, in Rome en Luzern. Ook individueel werden enkele Grands Prix gewonnen, door Gert-Jan Bruggink. "We presteren goed en constant", zei Romp. "Grote uitschieters naar beneden zitten er niet meer in." Dat verhaal ging op de piste van Aken inderdaad op voor Wim (0+4 fouten) en Gerco (4+4) Schroder en Gert-Jan Bruggink (4+8). Alleen Eric van der Vleuten (19+4) viel in dat opzicht zwaar tegen. Bij een zware individuele wedstrijd van woensdag, de door Bruggink gewonnen Prijs van Europa, was Van der Vleuten ook al in de achterhoede geeindigd. "Voor het eerst maakte ik daar met Jikke fouten in de combinatie", zei hij. "Daardoor zat er vandaag nog wat spanning op, waardoor het in de eerste manche van de landenwedstrijd weer fout ging. Gelukkig hebben we in het tweede deel laten zien dat we het wel kunnen." Conclusies voor de olympische nominatie van Van der Vleuten wilde Romp er daarom nog niet aan verbinden. "Het getuigt van klasse hoe de combinatie zich heeft hersteld." Pas dinsdag maakt de bondscoach de selectie bekend. Afgezien van de in Aken actieve kandidaten heeft hij ook nog Leopold van Asten achter de hand, die momenteel voorspoedig revalideert van een sleutelbeenbreuk. Dat Nederland in Aken niet bij de topdrie eindigde was millimeterwerk. Gerco Schroder en Bruggink werden betrapt op een fout in de sloot, letterlijk gemaakt met het laatste stukje van het hoefijzer. Schroder kreeg zelfs eerst een nul-ronde op zijn conto, maar na beraad besloot de jury hem alsnog een fout aan te rekenen. "Balen natuurlijk, maar verder ging het super." Voor het eerst in zes jaar wonnen de Duitsers weer eens voor eigen publiek. Met het oog op de selectie voor Athene hadden de Duitsers Ludger Beerbaum en Marcus Ehning, 'zekerheden voor de Spelen', buiten de equipe gelaten. Dat zijn beiden ruiters die in Athene individueel goud kunnen winnen. Wie in de Griekse hoofdstad straks de favoriet is laat zich daarom raden.

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Emerald, lotte_dl, Merell123, Spaansepony, zivazoef en 19 bezoekers