Pech aan de top....

Moderators: Essie73, MirandaT, Warboel

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Pech aan de top....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-04 19:57 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


AKEN - Alle drie de Nederlandse teams die deze week in Aken in actie zouden komen, hebben met tegenslagen te kampen. Jarwo van Antoinette Falandt (Schiedam) wordt door veterinaire problemen geplaagd, de vierspanpaarden van Chardon (Schipluiden) staan met koorts op stal en Leopold van Asten (Duizel) brak zondagochtend zijn linker sleutelbeen. Van Asten hoopt over een drietal weken weer in het zadel plaats te kunnen nemen. De plaats van Falandt wordt nu ingenomen door Marlies van Baalen met Blom’s Idocus, terwijl Chardon wordt vervangen door Mark Weusthof (Rossum). De plaats van Leopold van Asten wordt ingenomen door Albert Zoer met Lowina.

Voor zowel het dressuurteam als voor het springteam zijn de prestaties in de landenwedstrijd van groot belang. Beide teams hebben zich reeds gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Athene, maar dienen in Aken vormbehoud te tonen. Voor de vierspanrijders is de wedstrijd in Aken van cruciaal belang omdat dit de laatste observatiewedstrijd is voor het Wereldkampioenschap Vierspannen, dat begin augustus in het Hongaarse Kecskemét wordt gehouden.

Lowina
De vraagtekens die de afgelopen tijd zijn gerezen rondom de identiteit van Lowina, het paard van Albert Zoer, zijn vandaag opgelost. Na een ruim vijf weken durend onderzoek door de AID is, dankzij een DNA onderzoek, komen vast te staan dat Lowina niet afstamt van de hengst Faldo. Lowina is bij het KWPN bekend onder de naam Lady en is een dochter van Farmer uit de merrie Daphne, die van Kibrahim afstamt. Lady werd gefokt door de familie Berends uit het Friese Jubbega. Met deze kennis kon het KWPN, het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland, een nieuw paspoort verstrekken. Vervolgens heeft de KNHS de benodigde handelingen verricht die nodig zijn om dit paspoort tot FEI-paspoort te erkennen. Paarden zonder FEI paspoort kunnen en mogen niet aan internationale wedstrijden deelnemen.

De KNHS hoopt dat de FEI tijdig het paspoort dat is afgegeven aan de nakomeling van Faldo, kan intrekken, zodat de start van Zoer gegarandeerd kan worden. Hiermee kan Lowina nog net tijdig worden aangeboden op de veterinaire keuring in Aken, die dinsdagochtend wordt afgerond.

Op dinsdag 20 juli vindt op het sportcentrum Papendal in Arnhem de presentatie plaats van de teams die Nederland gaan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen en op het WK vierspannen. Aanvang van deze perspresentatie is 16.00 uur.


In Aken verschijnen in de landenwedstrijden voor Nederland de volgende combinaties aan start:

Dressuur:
Anky van Grunsven (Erp)- Gestion Salinero
Edward Gal (Harskamp) – Gestion Lingh
Sven Rothenberger (Bad Homburg, Ger) – Barclay II
Marlies van Baalen (Brakel) – Blom’s Idocus
Bondscoach: Bert Rutten (Hunsel)

Springen:
Wim Schröder (Tubbergen) – Eurocommerce Berlin of Eurocommerce Montreal
Gerco Schröder (Tubbergen) – Eurocommerce Monaco
Gert Jan Bruggink (Weerselo) - Joël
Eric van der Vleuten (Mierlo) – Audi’s Jikke
Albert Zoer (Echten) - Lowina
Bondscoach: Bert Romp (Goirle)

Vierspannen:
Harry de Ruyter (Kessel)
Koos de Ronde (Hoogvliet)
Mark Weusthof (Rossum, Ov)
Chef d’equipe: Jaap Boom (Nijkerk)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Horses456, MarisJj en 14 bezoekers

cron