Dusseldorf: oranje boven met Anky en Edward!

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jan_VT

Berichten: 3487
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: in een gezellig plattelandsdorpje

Dusseldorf: oranje boven met Anky en Edward!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-04 14:58 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
04-04-2004: Dusseldorf: oranje boven met Anky en Edward!


De 19e wereldbekerfinale dressuur is uitgepakt als een enorm oranje-succes, met de overwinning voor Anky van Grunsven met Gestion Salinero (Salierin xLungau), een tweede plaats voor Edward Gal met Gestion Lingh (Flemmingh x Columbus) en de zevende voor de KWPN-hengst Blom's Idocus met Marlies van Baalen.
Van Grunsven won haar zesde wereldbeker met een superieur zeer verheven gaande Salinero. Haar score: 83,450%. Hoofdjury Volker Moritz verklaarde het verschil met de 80,62% van Edward Gal en Gestion Lingh uit de halve punt die Anky per onderdeel meer kreeg vanwege de creativiteit en fraaie muziek die elk stukje van Anky's Kur echt extra maken. Het deerde Edward Gal niet in het minst: " Ik ben ongelooflijk blij met deze prachtige klassering en punten en ga me voorlopig niet met andere muziek of een andere Kur bezig houden. Ik heb nog genoeg andere verbeterpunten."

Hubertus Schmidt reed de merrie Wansuela Suerte (v.Warkant) naar de derde plaats met 78,87%, net iets meer dan de 78,65% die Heike Kemmer kreeg na een iets te veel voluit op risico gereden proef met spanningsfoutjes. Schmidt relativeerde het belang van het wereldbekersucces ietsje: " De wereldbeker is anders dan buitenwedstrijden. We zijn nog niet in Athene." De nieuwe Kur van Marlies van Baalen kwam fantastisch over. Het ene compliment na het andere kreeg zij, resulterend in 76,90% en zelfs van een jurylid een 10(!) voor de pirouette links en een 9 voor de piaffe! Bondscoach Bert Rutten was erg te spreken over de resultaten. "Prijs de dag niet voor het avond is. En het is pas avond na Athene. Maar voorlopig zijn dit wel opstekers."

Sven Rothenberger werd met Barclay tweede in de B-finale na de Australische Kristy Oatly-Nist. Het vertrouwen tussen hem en Barclay bleek aardig hersteld, alleen miste de scherpte om foutloos te blijven.

Bron: www.kwpn.nl


essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-04 12:26

Over politiek gesproken..dit is zeker een goede zet.
Plaats 1 en 2 bezetten in Duitsland!
Dat moet helemaal goedkomen in Athene. OK dan!

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers