Paardenziekte eist nieuwe slachtoffers

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Paardenziekte eist nieuwe slachtoffers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-04 12:04 Tip de Nieuwsredactie

AMSTERDAM - De paardenziekte die sinds een week in de stallen van de Amsterdamse politie heerst, heeft opnieuw drie levens geëist. Laboratoriumproeven toonden aan dat het om het 'stalvirus' Rhinopneunomievirus gaat. De politie liet woensdag weten dat twintig van haar dertig paarden zijn besmet met het virus.

In totaal zijn nu vier paarden bezweken aan het stalvirus. Het virus tast het ruggenmerg van het dier aan en veroorzaakt verlammingsverschijnselen. De ziekte is te behandelen, maar de verlammingensverschijnselen blijven. De politie houdt er rekening mee dat meer paarden het virus niet overleven. Paarden dragen het virus aan elkaar over door nauw contact onderling. Besmettingsgevaar voor de omgeving is er om die reden niet. Uit voorzorg blijft de manage voorlopig dicht.

De verslagenheid onder de bereden politie is groot, aldus een woordvoerder. De paarden en de agenten vormen een vast koppel. De ruiters rijden weer voorzichtig met de tien paarden die geen besmettingsverschijnselen hebben. " De veearts houdt de dieren goed in de gaten. Beweging is noodzakelijk voor een politiepaard, daarom worden er in de manege weer voorzichtig wat rondjes gereden op de dieren", aldus de woordvoerder.

Bron: De Telegraaf


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 13:00

Verschrikkelijk gewoon...dat wens je niemand. En de bereden Politie zal ze ook zo snel niet hebben vervangen...het duurt heel lang voordat een Politiepaard klaar is met zijn opleiding.

Wat ik me nu afvraag: zijn de dieren tegen Rhino geent? Hoe kan het dat ze zo ziek worden?

Je suis Charlie.

batje

Berichten: 10385
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 13:05

enting voor Rhino is niet waterdicht.. werkt alleen tegen bepaalde varianten, en als alle paarden tegelijk geeent worden. Bovendien wordt er zelden geeent als er geen drachtige merries op stal staan, en ik neem aan dat die er bij de bereden politie niet zijn Lachen

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 13:18

Weten jullie wel hoe veel een compleet opgeleid politiepaard waard is (en wat hij kost in onderhoud en opleiding?) Kan daar geen Rhinospuit vanaf?
Ik las trouwens in een ander topic dat ze wel worden ingeent....de enting zal in dit geval tegen deze variant niets uithalen.

Je suis Charlie.

Nimue
Berichten: 3309
Geregistreerd: 21-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 19:54

In het andere topic stond ook een link naar een pagina met uitleg. Daarin werd uitgelegd dat het rhino-virus eigenlijk continu gedragen wordt (net als het herpes-virus bij mensen -> koortslip), en dat het de kop opsteekt als de weerstand van de dieren zakt. De dieren met een lagere weerstand die het virus dan hebben, veroorzaken zoveel ziektekiemen, dat ook de gezonde dieren die wél een hoge weerstand hebben het krijgen.

Na een enting schijnt het aantal afweerstoffen behoorlijk snel omlaag te zakken, en een enting is dus niet al te lang effectief.

En daarnaast krijg je natuurlijk resistentie vormen van de virussen. Ik geloof dat meer enten wat dat betreft alleen maar slecht is, omdat het virus dan sneller gaat muteren (cf. overmatig antibiotica-gebruik).

Hoe dan ook, ik hoop dat ze snel weer opknappen en dat er niet nog meer paarden overlijden!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, valonka en 12 bezoekers