Man vrijgesproken van zwendel met dode paarden

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
RanouK

Berichten: 3571
Geregistreerd: 30-11-03

Man vrijgesproken van zwendel met dode paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 23:03 Tip de Nieuwsredactie

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 11-04-2003

Man vrijgesproken van zwendel met dode paarden

Je paard laten cremeren in plaats van hem naar het destructiebedrijf brengen. Dat doe je alleen maar als je zielsveel van het dier hebt gehouden. Dan komt de klap des te harder aan, als blijkt dat de edele viervoeter toch naar een destructor ging of naar een slachterij.


Een zestigjarige man uit Braamt (bij Doetinchem) zou deze praktijken op zijn geweten hebben, maar de Zutphense politierechter Van Hoorn sprak hem deze week vrij. Hij oordeelde dat de Achterhoeker weliswaar de schijn tegen heeft, maar dat niet bewezen is dat hij de grote man achter de zwendel met dode paarden was.

De zestigjarige had enkele jaren geleden een uitvaartmaatschappij voor paarden opgericht. Zijn opzet was een paardencrematorium te beginnen. ‘Ik ben een paardenliefhebber. Veel eigenaren vinden het vreselijk hun dier na jaren van trouwe dienst na de dood naar een destructiebedrijf te brengen’, aldus de man.

Een paardencrematorium is echter in Nederland verboden. Vandaar dat hij een andere constructie verzon. Hij nam een Zeeuwse transporteur annex slachter in de arm. Die zou het vervoer van de dode paarden naar een crematorium in Engeland regelen. Daar ging het fout. De Zeeuw haalde de kadavers weliswaar op, maar bracht ze naar een destructor. Dat zou met tien dode paarden zijn gebeurd. ‘Ik wist niet beter dan dat hij die paarden naar Engeland bracht’, aldus de Achterhoeker.

Drie slachtoffers deden aangifte van valsheid in geschrifte. Twee van hen brachten de transporteur ernstig in verlegenheid, want ze wilden een herinnering aan hun paarden: urnen met as. Daarom sneed de Zeeuw van één van de paarden een been af en liet dat in een huisdierencrematorium in Den Haag verbranden. De as ging in de urnen. ‘Hij verzekerde mij, dat het te lang zou duren voordat het Engelse crematorium de gevulde urn zou leveren, vandaar dat hij voor deze mogelijkheid had gekozen’, aldus de Braamtenaar.

De klanten kregen in 2001 rekeningen die uiteen liepen van 1600 tot bijna 3000 gulden. En dat terwijl de prijs voor de destructie van een paard destijds niet meer was dan zestig piek.


Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 11:12

pppfff erg voor de mensen waar de paarden voor waren....

Savannah (Z2) :):) & Aldate <3 & Giorado :~ !
http://www.horse4u.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _RobinA_, Britta31, Elise_0o, gigil, Googlebot, idje, marga1, Rex_Rolfo, Solmyrkvi en 41 bezoekers