België - Het VOLK : Twee trekpaarden gestorven

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

België - Het VOLK : Twee trekpaarden gestorven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-04 12:52 Tip de Nieuwsredactie

http://www.agripress.be/start/artikel/7851/nl

In een weide in de Klare Grachtstraat in Izegem is vrijdagavond uiteindelijk ook een tweede Brabants trekpaard overleden. Het dier werd eerder die dag in zieltogende toestand aangetroffen. Een veulen in dezelfde weide lag al een drietal dagen dood.

Het was het Izegemse Blauwe Kruis dat samen met de politie een veearts opvorderde. Met man en macht werd geprobeerd om het paard er bovenop te helpen met brood en water. Het dier werd ook aan een infuus gelegd.

De pogingen konden niet meer baten. Het paard kreeg in de loop van de avond, in overleg tussen de eigenaar die intussen ter plaatse kwam en een veearts, een verlossend spuitje toegediend. Vandaag zouden de kadavers van de dode dieren worden opgehaald.

"De eigenaar, iemand uit Rumbeke, ontkent intussen in alle toonaarden, dat er sprake zou zijn van dierenverwaarlozing", zegt Caroline Vangroenweghe van het Blauwe Kruis. "De man liet weten dat de paarden een besmettelijke ziekte hebben opgelopen. Ook de veearts leek na een tijdje die mening toegedaan. Maar volgens ons is dat echter nog geen reden om die dieren aan hun lot over te laten. In die weide liepen ook nog andere paarden. Volgens de eigenaar drachtige merries. Gaan die dieren dan die besmetting niet oplopen? En wat met hun veulens?" De politie onderzoekt de zaak. (FMR)


Vinessa

Berichten: 497
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Rijnwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-04 21:03

Ach wat zielig, dit is toch niet normaal. Wie doet er nu weer zoiets? Boos!

Ook een raspaard schijt als een karhengst ;-)

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-04 08:47

Het was voor mij aardig schrikken, da's vlak bij waar m'n grootouders wonen, die zijn van Izegem Verdrietig Ik kan er ook totaal geen begrip voor opbrengen Boos!. Wedden dat ie er vanaf komt met een waarschuwing Boos! Boos! Boos! Dan mogen die dieren nog ziek zijn, dat is geen excuus voor het niet bijvoeren in de winter en het niet drenken van de dieren ... En dan zeker nog niet voor het feit dat daar 3 dagen (!!!) een dood veulen blijft liggen Huilen

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: blue_sky, dierliefde, Esther_r20, GoogleAdsense, Gypsy en 14 bezoekers