Mishandeling

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ShadowFax

Berichten: 2121
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Mishandeling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-03 21:36 Tip de Nieuwsredactie

Brabants Dagblad.... gelukkig wordt de foto niet mee gekopieerd, niet om aan te zien :'(

Vandaag stond er nog een soort gelijk stuk over dit zelfde paard in het Eindhovens Dagblad.


Extreem sadisme werd Unco fataal
door Frans van Halder

Dinsdag 16 december 2003 - Een oud paard moest het zondagmorgen aan de Bredaseweg in Tilburg ontgelden. Bij een extreme vorm van sadisme. Na zware mishandeling werd het de oren afgesneden.


Wim van Tuijl probeert Unco met een zeiltje aan het oog te onttrekken.
(foto Patrick Guitjens/PVE)


"'t Zijn geen mensen die dit doen." Wim van Tuijl (61) draagt veel verbittering en verdriet met zich mee. Hij drentelt op verzoek van een camerateam ongemakkelijk door het weiland rond Unco, zijn dode rijpaard. Een zeiltje verhult een klein deel van de gruwelijkheid. Een bebloed hoofd, extreem gezwollen buik, uitpuilende anus en gestrekte benen blijven zichtbaar. Het 25 jaar oude rijpaard werd zondagmorgen mishandeld tot de dood erop volgde.

Allemansvriend
Z'n vriendelijkheid is Unco fataal geworden. Mensen die in Sparrenhof wandelden, namen vaak wat lekkers voor het paard mee. Dat maakte Unco tot een allemansvriend. Simone Prinsen (38) is zo'n wandelaar. "Het was een schat van een beest. Ik loop daar bijna iedere dag met m'n hond; nam altijd iets voor 'm mee." Simone veegt haar tranen weg.
Wim van Tuijl heeft, uitgaande van de verwondingen aan zijn paard, een reconstructie van de fatale gebeurtenis gemaakt. Hij denkt bij de daders aan een groepje dat terugkwam van een nacht stappen. "Eén man kan dit niet gedaan hebben. De één heeft het gelokt met iets eetbaars en de ander heeft het keihard op z'n hoofd geslagen." De eigenaar wijst op forse verdikkingen boven beide ogen.

"Ik denk dat Unco bij die klap meteen door z'n benen is gezakt. Kijk maar, het gras om hem heen is niet platgetrapt." Maar de daders waren nog niet klaar toen Unco mogelijk buiten westen op de grond lag. Van Tuijl wijst op de uitpuilende anus van het dier met geronnen bloed. "Ze hebben hem seksueel mishandeld door stokken in zijn anus te steken. Ook in de neusgaten hebben ze die gestoken. Ook die zitten vol bloed."

Toen Unco zijn ongelijke strijd gestreden had, werden z'n oren afgesneden. "Die oren hebben ze meegenomen als een soort trofee", vermoedt de eigenaar. "Zoals in Spanje bij het stierenvechten." Van Tuijl hoopt dat de publiciteit rond de dood van zijn paard er toe leidt dat iemand weet waar die oren zijn. Of dat zondagmorgen iemand gezien is die onder het bloed zat.

De Tilburger, die nog regelmatig op de rug van Unco door het bos stapte, denkt dat zijn paard zondagmorgen vroeg is mishandeld. "Toen ik er om half twaalf na een telefoontje van de politie bijkwam, was z'n bloed nog dun." In de tien jaar dat Unco op het weiland goed zichtbaar vanaf de Bredaseweg stond, is er nooit iets gebeurd.

Tanja Pankow meldt zich aan de omheining. Van een paard van haar en een vriendin werd anderhalve week geleden de staart afgeknipt. Dat paard stond op kampeerboerderij Breehees in Goirle. Ook Pankow moet huilen om het verhaal van Unco.

De politie heeft het kadaver over laten brengen naar de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Daar zal sectie worden verricht.


ShadowFax

Berichten: 2121
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-03 21:42

Sorry.... ik lees net dat er al meer artikelen staan over dit drama in dit topic...

Live the dream... ride an icelandic horse <3

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-03 19:41

He getzie... Alweer... Kan het nou nooit afgelopen zijn? :'(

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers