Dodelijke afloop pony na paniek om straaljager

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jacje

Berichten: 2555
Geregistreerd: 12-11-02
Woonplaats: Helmond

Dodelijke afloop pony na paniek om straaljager

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-03 17:08 Tip de Nieuwsredactie

Een pony is afgemaakt, nadat hij zwaar letsel opliep, na de paniek die ontstond toen een laagvliegende F-16 overkwam.

Twee pony's liepen op 2 oktober in een weiland aan de in Bakkeveen (Fr.), toen de straaljager laag overkwam. Van de schrik gingen de dieren op de loop. Ze botsten met de koppen tegen elkaar. De dierenarts constateerde een dwarslaesie bij de New Forest-pony en maakte het ongelukkige dier af. De andere pony, een Welsh-pony, had beenletsel.

De Bakkeveense dierenartsenpraktijk krijgt regelmatig klachten over het vliegtuiglawaai. De luchtmacht houdt geregeld oefeningen boven het gebied. Veel dieren slaan hierdoor in blinde paniek op hol. Het komt met regelmaat voor dat ze uit angst in de prikkeldraadomheining belanden. ¨Koeien en paarden zijn kuddedieren. Als ze erg schrikken slaan ze in blinde paniek op hol. Ze zijn dan niet meer te stoppen¨, zegt dierenarts Tillema van Bakkeveen.

De marechaussee onderzoekt de kwestie met de pony. ¨Als de luchtmacht schuldig is aan het ongeval zal de schade worden vergoed¨, verzekert luitenant Kirsten Regnery van de vliegbasis Leeuwarden.


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 17:09

Daarmee heb je de pony ook niet terug. En een straaljager hoort een pony toch van verre aankomen? Ze mogen nieteens boven land zo hard dat ze door de geluidsbarriere gaan!

Je suis Charlie.

Relliej

Berichten: 2508
Geregistreerd: 14-07-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 19:38

Jezes zeg het is echt niet normaal meer wat er allemaal gebeurd!! Bloos! Ik vraag me nu eigenlijk wel af: 'Heeft een pony nemen wel nut?' Als je al die verhalen zo hoort. Bloos! Maar idd wat Cossidy zegt, zoiets hoort een pony toch aankomen? Het zal je pony maar zijn zeg!! Huilen Enig idee waarom die F-16 zo laag vloog?

pferdtje
Berichten: 687
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 19:40

Dat is zo lullig bij ons zijn er wel eens van die enorme helikopters met 2 van die propellor dingen over gekomen een herrie dat dat gaf nou waren die oudere merries nog wel vrij rustig maar die jonge paarden hebben de hele wei gezien. Gelukkig is dt goed afgelopen

Vooruitgang is dat alle eskimo's centrale verwarming krijgen. En zich vervolgens kapot moeten werken om een koelkast te kopen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChiniChar, colunder, Googlebot en 18 bezoekers