mishandeling van een paard

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Valery
Berichten: 221
Geregistreerd: 12-08-03
Woonplaats: Foxhol

mishandeling van een paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-03 20:17 Tip de Nieuwsredactie

Paard uit Hoogezand zwaar mishandeld

hoogezand - In een weiland bij de Industrieweg in Hoogezand is zondagnacht een paard ernstig mishandeld. Met een scherp voorwerp is de schede van de merrie bewerkt. De toestand van het dier is kritiek. ''We hebben het er met de dierenarts over gehad om haar te laten inslapen, maar zolang ze nog eet hebben we nog hoop'', zegt de aangeslagen eigenaar, Jan Sanneman uit Foxhol.

Hij trof zijn paard maandagmorgen zwaargewond aan in het weiland, waar het dier noodgedwongen nog ligt, omdat het te zwak is om op te staan. Het achterwerk van het dier is opgezet en vertoont een diepte snee. ''Wie doet zoiets? Beesten zijn het'', zegt dochter Jessica.

Veel meer dan machteloos toekijken kunnen ze niet. De veearts heeft haar behandeld en nu is het afwachten of ze het redt. ''Ik ben hier vrijwel de hele dag geweest. Tijdens de hagelbuien zat ik ook bij haar. Je wilt toch iets doen,'' zegt Sanneman. Af en toe tilt het paard het hoofd op om wat hooi te eten.

Vaste berijdster Ingrid valt Jan Sanneman huilend in de armen als ze ziet hoe zwaar Donja het heeft. Ze voert haar lieveling biks en daarvan lijkt de merrie iets op te knappen. Met een diepe zucht laat ze even later het hoofd weer op het hooi zakken. ''Dat zijn Tinkers, hè. Ze laten gauw de kop hangen'', weet Sanneman. ''In een dag ben ik wel 25 jaar ouder geworden. Verschrikkelijk. Laat ik degene die dit gedaan heeft, niet tegenkomen.''

De mishandeling brengt veel onrust teweeg onder paardenhouders. Het nieuws gaat als een lopend vuurtje rond omdat mensen elkaar informeren en waarschuwen hun paarden extra in de gaten te houden. Volgens de politie is dit in Groningen het eerste gemelde geval van mishandeling van paarden. Vorige week is in een weiland tussen Meppen en Balkbrug een drachtig paard ernstig verwond aangetroffen. In Twente werden twee jaar geleden meer dan twintig paarden toegetakeld.


MiekSpeciaal
Berichten: 2813
Geregistreerd: 28-05-03
Woonplaats: Den-Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 20:19

Jeetje.. dat doe je toch niet Boos! Ik kan hier zo kwaad om worden he.. Boos! Dat beestje heeft hen toch nix gedaan Huilen

sorayalover

Berichten: 2207
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 22:06

pcies en das gewoon in hoogezand waar ik ook woon ik hoop niet dat zoiets ooit nog vaker gebeurt.... maar waarom staat dit nieuws niet op de voorpagina?

SANEX

Berichten: 11083
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Buitenpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-03 22:25

Ik hoorde het ook al op school, gaat idd als een lopend vuurtje rond...

Het is hier vorig jaar ook gebeurd met een paard van een vriendin van ons.
Haar paard was ook van binnen bewerkt, baarmoeder kapot, veulen dat erin zat kapot...
In die tijd hebben wij de paarden snachts binnen gehaald.

Wie dit doet is echt ziek, wat een lol, beetje paarden verminken...

Valery
Berichten: 221
Geregistreerd: 12-08-03
Woonplaats: Foxhol

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-03 15:47

het was voorpagina nieuws van het nieuwsblad van het noorden van 4 november.......ik woon vlakbij waar het is gebeurd ik hoef maar de straat uit telopen en ik kijk op het weiland waar dat paard staat....

SunnyBoy
Berichten: 437
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 16:14

Het stond ook voorop de Telegraaf vanmorgen. Het is verschrikkelijk dat iemand zoiets kan doen. Wij zijn in Twente nog steeds allemaal huiverig dat het inderdaad weer gebeurd en dat gevoel blijf je denk ik nog heel lang houden als het zo dicht in de buurt is geweest.
Echt verschrikkelijk!!! Stoom uit je oren

Sting

Berichten: 11125
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 18:23

Mishandeld paard is ingeslapen

hoogezand - Het mishandelde paard uit Hoogezand is door de dierenarts uit haar lijden verlost. De merrie werd maandag door onbekenden met een scherp voorwerp in haar geslachtsdelen gestoken en raakte zwaar gewond.

Aanvankelijk leek het erop dat het wat beter ging toen met behulp van een hijskraan de merrie op haar eigen benen werd gezet, maar in de loop van woensdag ging het steeds slechter waarop werd besloten om het dier door middel van een injectie in te laten slapen.

De politie neemt de mishandeling hoog op en roept getuigen op om zich te melden.

Psychische stoornis

Wat bezielt mensen om dieren te mishandelen? ''Bij mensen met dergelijke neigingen is sprake van ernstig gestoord gedrag'', reageert dr. Martin Appelo, hoofd wetenschappelijk onderzoek van GGZ-Groningen en specialist op het gebied van ernstige psychische stoornissen.

Appelo voert twee mogelijke redenen aan. ''De mishandeling kan een doel op zich zijn en brengt dan vaak opluchting.'' Maar het kan ook zijn dat de daad een middel is om bijvoorbeeld de eigenaar te treffen. De kans is groot dat er met de dader al langer iets aan de hand is.

Een belangrijk gegeven is volgens de wetenschapper dat mensen in het algemeen de neiging hebben met de beschuldigende vinger te wijzen naar een extreme, zieke groep mensen. ''Dat doen we om ons ervan te distantiëren. We willen zeker weten dat wij niet de slechteriken zijn. In deze mishandelingzaak wijzen we al snel naar mensen die seksueel misbruikt zijn.''

Ten onrechte, aldus Appelo. ''De werkelijkheid wil dat veel zaken dichterbij gebeuren dan je denkt; echtparen die elkaar het leven onmogelijk maken, managers die personeel indoctrineren, ouders die kinderen misbruiken. We willen het allemaal eigenlijk niet weten en wijzen daarom liever naar een extreme groep.''

De wetenschapper wijst op het gevaar van stigmatiseren van groepen. Het is namelijk niet zo dat iemand die getraumatiseerd raakt, door wat voor oorzaak dan ook, automatisch de fout in gaat. Integendeel. De meeste beschadigde mensen komen redelijk goed terecht.


Dit is het uiteindelijke resultaat van zoiets vreselijks!!
Gelukkig voor het dier, anders had ze nog een lange lijdensweg te gaan, maar het is vreselijk!

sorayalover

Berichten: 2207
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 18:25

ja bah ze is nu ingeslapen gisteravond ging het weer redelijk maar nu...ging niet goed dus moest ze ingeslapen worden heeft ze geen pijn meer........bah stome mensenn lopen hier toch rond

SANEX

Berichten: 11083
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Buitenpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 20:04

He jakkes, is ze nou toch ingeslapen ?
Las juist in de krant dat ze met hijskraan op haar benen was gezet en dat het redelijk goedging...
Blijkbaar dus niet..

Heel erg dit, verschrikkelijk!

sorayalover

Berichten: 2207
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 08:38

's nachts kreeg ze er koliek bij ja je weet niet wat er binnen in allemaal gesneuveld is he.....

Meisje201
Berichten: 35192
Geregistreerd: 05-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 17:58

Heb nu een aantal van zulke berichten gelezen.
Word hier zo verschrikkelijk boos om.
Wat doet zo`n dier nou verkeerd dat het word mishandeld
Ben zo bang dat het mijn paardjes ook overkomt.
Ilkkah niet zo zeer, die staat op stal, maar Iris en Odessa lopen in het weiland....
Als ik ooit zo`n gestoorde debiel tegekom laat ik hem of haar eigenhandig voelen wat dat ongeschuldige diertje heeft gevoeld Boos!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: avalonnancy, Googlebot, superlotje, whitneyvdw en 25 bezoekers