Manege Rozenstein weer open

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Manege Rozenstein weer open

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-03 12:45 Tip de Nieuwsredactie

Afbeelding

maandag 27 oktober 2003

SANTPOORT-NOORD - Manege Rozenstein aan de Rijksweg in Santpoort-Noord is weer in bedrijf. De eigenaar heeft de illegaal gebouwde kantine en de woning op het terrein gesloopt en komt daarmee tegemoet aan een aanschrijving door de gemeente Velsen. Die stelde in mei dat de manege veel vergunningen mist en bijzonder brandgevaarlijk is.

Afgelopen zaterdag liepen jonge amazones af en aan. Ouders die hun kinderen kwamen halen of brengen zeggen er het volste vertrouwen in te hebben dat eigenaar Van der Grijn zijn zaken op orde krijgt.

Voor de ouders weegt het plezier van hun kinderen zwaarder dan de door de gemeente gesignaleerde gevaren. Bovendien heeft de eigenaar met hulp van vrijwilligers zijn woonhuis annex kantine op het terrein afgebroken. Pensionpaarden zijn elders ondergebracht. Maar de veelal jonge leerlingen bleven al die tijd komen om te rijden en de paarden te verzorgen.

In een reactie verklaart een woordvoerder van de gemeente dat het nooit de bedoeling is geweest om de manege volledig te sluiten. Overigens liet burgemeester Van Dam zich destijds wel in die zin uit. Volgens Van Dam was er zoveel mis met de manege dat het bedrijf vrijwel zeker nooit meer open zou gaan. Nu blijkt dat er alleen vergunningsproblemen zijn met de kantine en de woning. Voor de rest bezit Rozenstein alle benodigde papieren, aldus de gemeente.

De 70-jarige manegehouder is ervan overtuigd dat Rozenstein in de toekomst weer op volle toeren kan draaien. Hij heeft inmiddels ook een vergunning aangevraagd voor de bouw van een kantine op het terrein.

Manege Rozenstein kwam eerder dit jaar in opspraak in verband met een zedenzaak. Daarvoor werden zowel de eigenaar als een 57-jarige Velserbroeker aangehouden. De eigenaar kwam weer op vrije voeten. De Velserbroeker werd vorige week veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf wegens ontucht met vier meisjes, die hij via de manege leerde kennen.

Anneke Wijsman


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bommeltje_, CarolienR, DewiRox, speedfiets_2 en 26 bezoekers