Fries Paarden Centrum verkocht

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Fries Paarden Centrum verkocht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-03 20:43 Tip de Nieuwsredactie

Fries Paarden Centrum verkocht
21 augustus 2003, 19:28:35

DRACHTEN (ANP) - Het Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten is verkocht. Voormalig eigenaar, het Friesch Paarden Stamboek (FPS) heeft het failliete centrum voor 3,8 miljoen euro aan vastgoedhandelaar J. Boomsma uit Leeuwarden overgedaan.

De vastgoedhandelaar en het Stamboek hebben dat donderdag bekendgemaakt. De 6500 leden van het Stamboek moeten op 4 september de verkoop nog wel goedkeuren.

De financiƫle problemen bij het centrum sleepten het voorheen zeer rijke Stamboek bijna mee in haar val. Het Stamboek leende in totaal 885.000 euro aan het centrum, dat in een aparte stichting is ondergebracht. Toen in juni het centrum failliet ging, liet het een totale schuld van 1,2 miljoen achter. Het Stamboek kwam daardoor in moeilijkheden.

Daarnaast heeft de fiscus nog een miljoen euro van het Stamboek tegoed. Die naheffing kan echter worden omzeild. Als Boomsma BTW over de kale verkoopprijs van 3,2 miljoen betaalt en minimaal over 90 procent van zijn activiteiten in centrum BTW betaalt, ziet de fiscus af van de naheffing.

Goedkeuring

Mocht de verkoop door de leden worden goedgekeurd, dan is het Stamboek schuldenvrij. ,,De verkoop van het centrum is een must. Anders komen we flink in de problemen, aldus voorzitter J. van der Meulen van het Stamboek.

De nieuwe eigenaar wil het centrum een multifunctioneel karakter geven. ,,Met alleen paardenkeuringen komen we nooit uit. Ik kreeg de vraag van een klant om een congres voor 1500 mensen te organiseren. Dat kan eigenlijk nergens in het noorden. Dus viel mijn oog op het centrum'' , aldus Boomsma.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: farahdiba46, idion, justeef, mar_fay, Soesannie en 26 bezoekers