zadeldiefstallen vervolg N.H.

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jet

Berichten: 7719
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

zadeldiefstallen vervolg N.H.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-03 11:14 Tip de Nieuwsredactie

Politieteam maakt jacht op dieven zadels
Van onze verslaggeefster
noordkop-Schoenmaat 47, een grote man samen met een kleine, een donkere bestelauto of bus. Deze gegevens zijn bij de politie bekend over de daders van de reeks diefstallen van paardenzadels in de Noordkop. Er is een team geformeerd om de dieven te pakken.

De dieven hebben het alleen gemunt op de nieuwste trend: merkzadels van zwartleer. Vermoed wordt dat de kostbare zadels in Belgiƫ worden verkocht. Bekend is dat enkele eigenaren van gestolen zadels 's avonds laat zijn opgebeld door een man. Tegen betaling van tipgeld wilde hij vertellen waar de zadels terug te vinden waren. De schrik zit er inmiddels behoorlijk in bij de liefhebbers van paarden en paardrijden in de regio.

Het aantal diefstallen van zadels is het afgelopen half jaar enorm toegenomen. Vorige week werden in Warmenhuizen tien zadels gestolen. Paardenpensions, maneges en particulieren zijn de dupe. In de Noordkop heeft de politie gevallen van diefstal in Sint Maarten, Oude Niedorp, Winkel en Nieuwe Niedorp bekendgemaakt. Op de website www.zadeldiefstal.nl wordt ook een geval in Breezand genoemd.

De politie heeft inmiddels een speciaal team gevormd dat de dieven tracht te achterhalen. In heel Noord-Holland zijn tot juli 142 zadels gestolen met een totale waarde van 125.000 euro. ,,Wij lopen met angstige gevoelens elke ochtend naar de stal'', zegt de eigenares van Manege Warnaar in Oude Niedorp. Zoals veel collega's, hebben zij extra voorzorgsmaatregelen genomen. De staldeuren gaan zelfs met het mooie weer 's nachts dicht.

Rare verhalen
Zij zijn door de politie gewaarschuwd toen bij een buurvrouw zadels waren gestolen. ,,Het zijn allemaal rare verhalen die je hoort, niet leuk.''

,,Het levert extra angst en extra zorgen op. Dat is de prijs die je er voor betaalt'', zegt de eigenaar van de Klassieke Dressuur Academie in Hippolytushoef. ,,Je poogt er extra alert op te zijn, maar je kunt moeilijk alles in bunkers opbergen.''

Bij Smart Stables in 't Veld zijn ze eveneens op hun hoede. In de stallen staan 23 paarden van particulieren. Bij manege Waarland staan naast manegepaarden ook pensionpaarden. ,,Wij wonen erbij'', zegt de eigenares. ,,Maar aan de verhalen te horen zijn de dieven vrij brutaal. Het is waanzinnig wat er gebeurt. Wij laten het pand nooit meer onbemand. Dat legt wel een enorme druk op ons.''

Bij de manege Belckmeer in Sint Maarten is twee keer geprobeerd in te breken, bij pension Dyma in Nieuwe Niedorp is eveneens een poging gedaan. Een aantal eigenaren van pensionpaarden neemt de zadels mee naar huis. De prijs van een paardenzadel loopt snel op naar een bedrag van 1000 tot 1500 euro.

dinsdag 12 augustus 2003, 10:48

Uit het Noorhollands Dagblad...

Afgelopen week stonden er ook al twee artikelen in deze krant over diefstal van zadels, dus dat aantal van 142 is al weer achterhaald.
Ik neem dus steeds mijn zadel mee naar huis, wel een gesleep, maar wel noodzakelijk nu.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: balli, Kashmino, Kim_Evendi, MyChoice, Ootie, RubyRed, Sill_Monster, Tinkies7, Whisperhorse, wijnja, xxpetraxx en 32 bezoekers