Eerste grote Friezenkeuring

Moderators: MirandaT, Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Eerste grote Friezenkeuring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-03 13:49 Tip de Nieuwsredactie

De eerste grote Friezenkeuring van Midden-Nederland in Kootwijk leverde twee kampioenes op die in dezelfde straat in Lunteren wonen. Algemeen fokdagkampioene Anne Rinske van de Brink (Heinse x Peke) is drie jaar en werd als driejarige opgenomen in het FPS als stermerrie met een eerste premie.

Ze heeft een mooi type met front en een uitstekende draf. Ze is de overbuurvrouw van jeugd- en algemeen reservekampioene Elisabeth (Sape x Oege), een fraai twenter met ruime bewegingen.
Bij de driejarige merries voor opname kregen twee Feitse-dochters ook de ster met een eerste premie. Zij mogen eveneens naar Drachten. Twaalf driejarigen werden ster met een tweede premie, dochters van Tsjerk (drie keer), Liekele, Nykle, Anne, Jelle, Jasper, Jakob, Ids, Feitse en Gradus. Twee dochters van Remmelt en Brandus promoveerden van stamboek naar de ster met een tweede premie. Acht van de negentig hengstveulens kregen een eerste premie. De beste in type en draf werd Jorrit, een zoon van de vorig jaar goedgekeurde Time 398, die in januari 2003 kampioen werd op de Hengstenkeuring. Jorrit is van G. v.d. Vendel uit Bennekom. Oranje was er tevens voor zonen van Ielke, Adel, Feitse, Gradus, Karel, Jasper en Lolke. De ruim negentig merrieveulens zorgden voor zes eerste premies, en uit de resultaten van de eerste zes FPS-stamboekkeuringen blijkt dat ze het dit jaar zowel in type als in beweging wat minder doen dan de hengstjes. Oranje was er voor dochters van Tije (goedgekeurd in 2002), Liekele, Tsjerk, Adel, Folkert en Mintse.

© De Hoefslag


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, DWensink, Iloveiswan, Jennyj01, Judith_, Napie, Pinacolada en 38 bezoekers