Definitieve ‘go’ voor Breda Hippique

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Definitieve ‘go’ voor Breda Hippique

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-03 08:35 Tip de Nieuwsredactie

Definitieve ‘go’ voor Breda Hippique
5/25/2003BREDA – Breda Hippique, dat gehouden wordt op Landgoed De Prinsenhoeve in Breda van 10 tot en met 13 juli, gaat door. Het bestuur heeft deze week een definitief besluit genomen en alle lichten op groen gezet.
De ontheffing die de minister van Landbouw, dhr. Veerman, verleende aan de Derby Eindhoven (29 mei - 1 juni) en het NK Dressuur (13 - 15 juni) in Nijmegen speelde een belangrijke rol bij het nemen van dit besluit. In de afgelopen weken is er enige onzekerheid geweest over het doorgaan van het evenement vanwege de vogelpestcrisis. Met name omdat de Prinsenhoeve grenst aan het toezichtsgebied Zundert.

Om risico’s te vermijden treft Breda Hippique allerlei speciale maatregelen, zoals een aparte in- en uitgang voor paarden uit de compartimenten A, B, E en G, ontsmettingsmogelijkheden voor trailers en vrachtwagens, ontsmettingsmatten voor het publiek en strenge veterinaire controles.

Tijdens Breda Hippique komen vier disciplines aan bod: mennen (CAIO en CAIP), eventing (CCI**), dressuur (met o.a. EK-selectie, Grand Prix en Kür op Muziek), springen (met o.a. Grote Prijs van Breda, nationaal 1,50). Dit jaar zal wederom de internationale vierspantop van start gaan en krijgen de eventingruiters een geheel vernieuwde cross-country voorgeschoteld. Daarnaast worden er veel toeschouwers verwacht, die de spannende strijd om een plaats in het Nederlandse EK dressuurteam van dichtbij mee willen maken. Als afsluiting is er op zondag de Grote Prijs van Breda, een zwaar 1,50 m parcours, waar de Nederlandse toppers gaan uitmaken wie opvolger wordt van Wout Jan van der Schans. In totaal zullen ca. 1000 combinaties van start gaan.Bron: Breda Hippique


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kimm, Algato, amyz, Anouk94, Barvrouwke, Elegance_, Google Web Preview, Josien_, Kimmie25501, Lucia88, Lysander, mickey75, Mira283, nano, nils, saga, Sita_xx, Supertje, yarrah en 30 bezoekers