Tops en Dubbeldam figureren in barrage

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Tops en Dubbeldam figureren in barrage

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-03 08:20 Tip de Nieuwsredactie

BNdeStem

Paardensport: Tops en Dubbeldam figureren in barrage
RIJSWIJK (ANP) - Jan Tops en Jeroen Dubbeldam hebben bij het paardensportevenement in de Duitse plaats Aach wel de barrage bereikt, maar in de jacht op het grote geld waren beide Nederlandse springruiters slechts figuranten.


Tops maakte met Roofs een springfout en eindigde als achtste, nog altijd goed voor 3000 euro. Olympisch kampioen Dubbeldam gaf met zijn gouden paard De Sjiem in de extra omloop op.

De hoofdprijs, groot 50 mille, was voor de Zwitser Markus Fuchs met het Nederlandse fokproduct Tinka's Boy. Deze uiterst lucratieve combinatie was in de barrage foutloos en duidelijk sneller dan de Duitser Lars Nieberg en de Brit Michael Whitaker. Die werden met respectievelijk 30 en 20 mille ook nog heel behoorlijk beloond.

CSIO

Bij het CSIO van Rome in het park van de Villa Borghese konden de Nederlandse afgevaardigden in de Grote Prijs niet met de besten mee. Op grond van de landenwedstrijd (teleurstellend zevende) was dat ook niet te verwachten. Zelfs Albert Zoer, die zich vrijdag in twee loodzware manches nog onderscheidde met maar twee ,,balken'', had zijn merrie onvoldoende onder controle. Hij maakte twee springfouten. ,,De eerste was pech, de tweede niet. Maar ze is nog jong. Misschien had ze de landenwedstrijd nog in de hoeven. Eerst maar een paar weken rust.''

Wout-Jan van der Schans hoorde eveneens twee balken op de grond ploffen.Ook Gerco Schröder (twaalf strafpunten) en Rob Eras (na fouten op twee hindernissen opgegeven) brachten er zondag weinig van terecht.

Bruno Broucqsault zegevierde met de kleine, zeer pittige Dilème de Cephe en streek 45.000 euro op. De Fransman was na twee onberispelijke manches in de barrage sneller dan de Italiaan Gianni Govoni en Nick Skelton, dank zij Arko III en een portie lef plotseling helemaal terug van lang weggeweest.

De Brit brak twee jaar geleden bij een val van zijn paard zijn nek. Hij herstelde, maar besloot te stoppen. Nu rijdt Skelton weer rond.

CDI

Antoinette Falandt is bij het internationale concours hippique (CDI) in de Duitse plaats Nörten-Hartenberg tweede geworden op de kür. De Schiedamse dressuuramazone hoefde, evenals in de Grand Prix, alleen de Spanjaard Rafael Soto Andrade voor zich te dulden. Falandt haalde met Jarwo een percentage van 75,17. De Grand Prix Special was een prooi voor de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, die met Beauvalais ook veel succes had in het wereldbekercircuit. Ze kreeg van de jury 1884 punten en bleef daarmee de Duitsers Martin Schaudt en Nadine Capellmann net voor.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Britta31, Yahoo en 32 bezoekers