Een Shire zonder sokken kan niet

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chilopoda

Berichten: 227
Geregistreerd: 11-03-03
Woonplaats: Maarssen

Een Shire zonder sokken kan niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-03 21:02 Tip de Nieuwsredactie

Bron: Brabants Nieuwsblad

Woensdag 14 mei 2003 - Er vinden vreemde voorvallen plaats met de paarden van de Alphense Jolanda Biemans. Nu hebben onbekenden van een Shire-merrie de staart en haren afgeknipt.

De Alphense Jolanda Biemans toont haar 'mishandelde' merrie, nu zonder staart en 'sokken'.(Foto PVE/Ralph van de Lisdonk) (Note: de foto is te zien op de site van het Brabants Nieusblad)

Ging het om het paardenhaar dat blijkbaar in Oost-Europese landen verwerkt wordt in voorwerpen en dus geld opbrengt? Was het puur vandalisme? Of wilden de daders haar treffen?
Jolanda Biemans (37) uit Alphen is hoe dan ook geschokt, boos en bang. Vorige week werd haar merrie King William's Lady of the Dawn door onbekenden 'gesnoeid'. Van de lange staart, die tot de grond reikte, was nauwelijks iets over. Bovendien waren de grote witte flossen aan de onderkant van de benen, het raskenmerk van een Engelse Shire, afgeknipt.
"Die haren groeien weer aan. Maar wat gaat er nog meer gebeuren? Vind ik binnenkort een paard dood in de wei?" Te vaak naar haar zin hebben zich dubieuze voorvallen voorgedaan.
Een paal van een omheining was vernield, waardoor een paard de weg op kon. Een hengst werd aangetroffen met een wond aan zijn geslachtsdeel. Toegebracht door een andere hengst? "Het kan, maar zowel deze hengst als de merrie die is toegetakeld, staat toevallig wel te koop", zegt Biemans.
Ook haar stalhouderij in Alphen waar ze boxen verhuurt, staat te koop. Biemans wil zich alleen nog maar gaan bezighouden met haar hengstenhouderij van Shires. Hebben de 'aanslagen' op haar paarden soms tot doel de verkoop van haar pand te bemoeilijken, zo vraagt ze zich af. De paardenwereld is hard en wreed. Maar Biemans heeft geen flauw idee of de daders daar wel gezocht moeten worden.
Knippen
Wijkagent F. Keulen van Alphen-Chaam vindt het knippen van de merrie ook een vreemde zaak. Iets dergelijks is hij in zijn loopbaan nog nooit eerder tegengekomen. Hij moet Biemans nog opzoeken. Ze heeft maandag al wel aangifte van de 'mishandeling' gedaan op het politiebureau in Breda. Keulen gaat er nog een buurtonderzoek op loslaten maar betwijfelt of dat veel zal opleveren. Ondertussen doet Biemans met haar honden een paar keer per nacht de ronde op haar bedrijf.
Met haar drie goedgekeurde dekhengsten fokt Biemans ook zelf op kleine schaal. Lady of the Dawn is zo'n nakomeling. Ze staat kaal in de wei, ogenschijnlijk onaangedaan door het gebeurde. De aanblik doet Biemans echter weer volschieten. Haar emoties probeert ze de baas te worden door druk en van de hak op de tak over haar paarden te praten. Je kan haar niet harder treffen dan aan haar paarden te komen.
Werkpaard
"Een Shire zonder staart kan wel", legt Biemans uit. "Het is een koudbloed Engels werkpaard. Van werkpaarden werden de staarten vroeger vaak afgeknipt omdat die anders tussen de machines konden komen. Maar mijn paarden houden hun staart. Tegenwoordig worden Shire's niet meer voor het werk gebruikt. Tijdens shows en dressuuroefeningen kun je het dier niet zonder zijn 'sokken' tonen. Ik kan haar zo ook niet verkopen. En ze is net als alle Shires toch zo'n eerlijk, goedmoedig dier."[img][/img][img][/img]


naomi_lover

Berichten: 59
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: strijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-03 10:18

wat verschrikkelijk, ik heb zelf ook een shire maar ik zou het toch een typisch gezicht vinden zonder manen en staart, bij de vorige eigenaar zijn de manen niet zo heel goed bij gehouden, maar de sokken zijn toch kenmerkend, veel sterkte en succes met het vinden van de dader.

never change a winning team

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, Harvey1, Joanne_, Mama3, MissPolly_19, Mogamba1997, pillow, Star123456, Varekaj, wiifke en 34 bezoekers