Forse schadeclaim voor gestolen paard

Moderators: Warboel, MirandaT, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34648
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Forse schadeclaim voor gestolen paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-03 12:28 Tip de Nieuwsredactie

www.gelderlander.nl

Forse schadeclaim voor gestolen paard

Door onze verslaggever


MOOK/BOTTROP - Een inwoner van Mook moet stevig boeten voor het feit dat hij enkele jaren geleden in het bezit is gekomen van een paard, dat achteraf gestolen bleek te zijn.

De feitelijke eigenaar van het Friese stamboekpaard Jasper, een inwoner van het Duitse Bottrop, eist van Mookenaar Ger Hurkens een schadevergoeding van 45.000 euro. Daarboven moet Hurkens de Duitse familie Hyppa ook nog een aanzienlijk bedrag betalen voor het gestolen paard.

Drie jaar geleden kocht Ger Hurkens voor zijn vriendin een Friese ruin van een Groesbeekse paardenhandelaar. Tijdens een gebitscontrole begin dit jaar, stelde een veearts vast dat het paard van Hurkens voorzien was van een stamboeknummer dat getatoueerd was in de tong. Hurkens keek daarvan op omdat hij het dier zonder stamboekpapieren had gekocht.

Navraag bij het Friese stamboekbureau leerde dat het paard eerder gestolen bleek te zijn in het Duitse Bottrop. Hurkens schakelde de politie in die inmiddels een internationaal onderzoek is gestart.

De oorspronkelijke Duitse eigenaar heeft voor zijn dochtertje inmiddels een nieuw paard gekocht, zodat de ruin Jasper in principe in het bezit van Hurkens kan blijven.

De diefstal heeft de feitelijke eigenaren behoorlijk op kosten gejaagd. Door de diefstal van haar lievelingspaard raakte de dochter van Reiner Hyppa in een depressie waardoor zij geruime tijd therapie moest volgen.

De familie Hyppa is er van overtuigd dat Mookenaar Hurkens te goeder trouw heeft gehandeld, maar civiel-rechterlijk ziet het gezin zich toch genoodzaakt om een forse schadeclaim in te dienen.

Hurkens op zijn beurt heeft inmiddels een belangenbehartiger aangesteld die de Duitse claim nu op het bordje gaat leggen van de Groesbeekse paardenhandelaar die het gestolen dier indertijd verhandeld heeft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Ezra, BrechtCarlos, Bregosi, Century, Clairtje_Sun, CM_, Fiene_db, Googlebot, ikke20, lauwie, Linsey_X, Lynnepinny, pnltl148, Sannens, tirzasarah10, WithinYuuri, xJurdyWonanx, XxMariellexX en 23 bezoekers