Piet van de Schans overleden

Moderators: Warboel, Essie73, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
GillyZidane

Berichten: 4402
Geregistreerd: 03-03-03
Woonplaats: Putten

Piet van de Schans overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-05-03 22:19 Tip de Nieuwsredactie

BARCELONA - Op 23 april 2003 is op 68-jarige leeftijd Piet van der Schans op zijn overwinteradres in Spanje plotseling overleden.

Piet van der Schans maakte in 1972 deel uit van de Nederlandse military equipe die tijdens de Olympische Spelen te Munchen voor Nederland in actie kwam. Met de schimmel Eminent was hij de enige Nederlander die in het eindklassement werd opgenomen. Zijn teammaten, Maarten Jurgens, Hans Brugman en Daan Nanning, werden gedurende de wedstrijd geƫlimineerd. In 1978 behaalde Piet van der Schans zijn enige Nederlandse titel. Met Dirigent werd hij in het Gelderse Geesteren kampioen van Nederland en toen verwees hij zoon Wout Jan naar de tweede plaats met Radetzky.

Van der Schans dreef in Barneveld een ruitersportzaak en was met een stand op bijna alle internationale hippische wedstrijden aanwezig. Samen met Gerrit Lozeman was Piet van der Schans een van de stille werkers op de achtergrond om de Nederlandse eventingsport naar een hoger plan te brengen. Piet van der Schans was nog steeds op zeer veel hippische wedstrijden te vinden als grootste supporter van zijn beide zoons Wout-Jan en Anton, terwijl hij ook zijn uiterste best deed om kleinzoon Patrick van der Schans te begeleiden op het hoogste niveau in de ponysport. In Piet van der Schans verliest de hippische sport in Nederland een markante persoonlijkheid die zijn kennis graag overdroeg.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: puppy1128, Resistance, S_Figo, zodiacje en 24 bezoekers